αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠαραιτείται ο CEO της Boeing

Παραιτείται ο CEO της Boeing

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Boeing, Ντέιβ Καλχούν, θα παραιτηθεί μέχρι το τέλος του έτους, στα πλαίσια ευρείας διοικητικής αναδιάρθρωσης του κατασκευαστή αεροπλάνων με φόντο την εκτεταμένη κρίση ασφάλειας στο σημαντικότερο μοντέλο του, το 737 MAX.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας Λάρι Κέλνερ παραιτείται επίσης από τη θέση του και θα εγκαταλείψει πλήρως το συμβούλιο στην ετήσια συνέλευση του Μαΐου, ενώ ο Αντ Σταν Ντιλ, ο CEO των εμπορικών αεροπλάνων της εταιρείας, αποχωρεί άμεσα από την εταιρεία.

Ο Καλχούν, διευθυντής επί χρόνια της Boeing με θητείες επίσης στις General Electric και Blackstone, αποχωρεί αναλαμβάνοντας την ευθύνη των κρίσεων του 737 Max, το αεροσκάφος με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της αμερικανικής εταιρείας.
Οι διοικητικές αλλαγές στην Boeing έρχονται εν μέσω αυξανόμενης απογοήτευσης των πελατών της στα πρόσωπα των Καλχούν και Ντιλ, η οποία εστιάζει στην ποιότητα κατασκευής και τις προδιαγραφές ασφαλείας του αμερικανικού κολοσσού της αεροναυπηγικής, σε μία κρίση που δεν δείχνει να κοπάζει σχεδόν τρεις μήνες αφότου αποκολλήθηκε πόρτα από 737 Max κατά τη διάρκεια πτήσης, τον Ιανουάριο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × three =