αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠαραιτήθηκε ο CEO του TikTok

Παραιτήθηκε ο CEO του TikTok

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της TikTok, Κέβιν Μάγερ, αποχώρησε από την εταιρεία λίγους μήνες μετά την ανάληψη της θέσης, καθώς η κινεζική εφαρμογή διαμοιρασμού βίντεο αντιμετωπίζει την πιθανότητα να της απαγορευτεί η λειτουργία στις ΗΠΑ, μετά από διάταγμα του Τραμπ νωρίτερα αυτό το μήνα που κατηγόρησε την πλατφόρμα για δημοσιοποίηση δεδομένων χρηστών των ΗΠΑ, στις κινεζικές αρχές, σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν οι Financial Times.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μάγερ ενημέρωσε τους υπαλλήλους της TikTok και της μητρικής εταιρείας ByteDance για την απόφασή του να αποχωρήσει από την εταιρεία την Πέμπτη.

Η απόφαση του Μάγερ ήρθε αφότου ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε εκτελεστικό διάταγμα που επιδιώκει να απαγορεύσει το TikTok στις ΗΠΑ, εκτός εάν η ByteDance πουλήσει τις δραστηριότητές της στη χώρα σε μια αμερικανική εταιρεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, παρά το ότι ο Μάγερ ανέλαβε μόλις τον Ιούνιο, δεν είχε προβλέψει σε ποιο βαθμό η TikTok θα εμπλακεί σε εντάσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.

Η Βανέσα Πάπας, η τρέχουσα γενική διευθύντρια της TikTok θα αναλάβει ως προσωρινή επικεφαλής, σύμφωνα με την εσωτερική επιστολή που επικαλούνται οι Financial Times.

Ο Μάγερ που βοήθησε στην εκκίνηση της υπηρεσίας streaming Disney+ προσχώρησε στην TikTok νωρίτερα αυτό το έτος, αφού σύμφωνα με πληροφορίες απέρριψε πρόταση για τον ρόλο του CEO στη Disney.

Τη Δευτέρα, η TikTok μήνυσε την κυβέρνηση Τραμπ αμφισβητώντας το εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου, δηλώνοντας ότι, “απαγορεύοντας την λειτουργία της TikTok χωρίς προειδοποίηση ή δυνατότητα ακρόασης (είτε πριν είτε μετά το γεγονός), η εκτελεστική εντολή παραβιάζει τις δέουσες διαδικασίες προστασίας της Πέμπτης Τροποποίησης”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Financial Times, ο Μάγερ είπε στους υπαλλήλους του σε μια επιστολή, “Τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς το πολιτικό περιβάλλον έχει αλλάξει απότομα, έχω κάνει σημαντική σκέψη για το τι θα απαιτήσουν οι εταιρικές διαρθρωτικές αλλαγές και τι σημαίνει αυτό για τον παγκόσμιο ρόλο τον οποίο έχω αναλάβει. Σε αυτό το πλαίσιο, και όπως περιμένουμε να καταλήξουμε σε ένα ψήφισμα πολύ σύντομα, με βαριά καρδιά θέλω να σας ενημερώσω ότι αποφάσισα να αποχωρήσω από την εταιρεία”.

Ο Μάιερ βρισκόταν στο επίκεντρο των άμεσων επιθέσεων από την κυβέρνηση Τραμπ μετά την ένταξή του στην TikTok. Τον Ιούλιο, ο σύμβουλος εμπορίου του Λευκού Οίκου, Πίτερ Ναβάρο χαρακτήρισε τον Μάγερ “αμερικανική μαριονέτα” για το γεγονός πως εργάζεται στην κινεζική εταιρεία και είπε ότι η στρατηγική της εταιρείας να δώσει τον έλεγχο σε έναν πολίτη των ΗΠΑ “δεν θα λειτουργήσει”. Πριν από την ένταξή του στην TikTok, ο Μάγερ θεωρήθηκε ως ο “αγαπημένος εντός της εταιρείας” για να αναλάβει ως ο νέος CEO της Disney. Είχε βοηθήσει στην ενορχήστρωση μεγάλων αγορών εισιτηρίων για την εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων των Lucasfilm, Pixar, Marvel και 21st Century Fox και είχε επίσης ηγηθεί της κίνησης την εταιρείας να μπει στον τομέα του streaming, κάτι που κορυφώθηκε με την κυκλοφορία του Disney+. Ωστόσο, ο Μάγερ αρνήθηκε και η Disney επέλεξε τον επικεφαλής των πάρκων και καταναλωτικών προϊόντων της εταιρείας, Μπομπ Τσάπεκ.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 8 =