αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠαραιτήθηκε ο CEO του κατασκευαστή του λογισμικού κατασκοπείας Pegasus

Παραιτήθηκε ο CEO του κατασκευαστή του λογισμικού κατασκοπείας Pegasus

Την παραίτησή του υπέβαλε ο επικεφαλής της ισραηλινής εταιρείας κατασκευής λογισμικού κατασκοπείας NSO, Σάλεμ Χούλιο, σύμφωνα με την εταιρεία. Η NSO παράγει το περιβόητο λογισμικό κατασκοπείας “Pegasus”, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την κατασκοπεία πολιτικών, δημοσιογράφων και ακτιβιστών.

Αξιωματούχοι της εταιρείας ανέφεραν επίσης ότι 100 υπάλληλοι, περίπου το 13% του προσωπικού της NSO, πρόκειται να απολυθούν.
Ο Χούλιο εγκαταλείπει τη θέση του στο πλαίσιο μιας αναδιάρθρωσης, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Θα αντικατασταθεί από τον πρώην διευθυντή επιχειρήσεων, Γιάρον Σοχάτ ο οποίος θα ηγηθεί επίσης της διαδικασίας αναδιοργάνωσης.

Η NSO είχε δεχθεί διεθνείς επικρίσεις επειδή παράγει το λογισμικό κατασκοπείας “Pegasus”. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση επαφών, μηνυμάτων και δεδομένων ενός ατόμου-στόχου στο smartphone του. Σύμφωνα με την NSO, αυτό έχει σκοπό να εντοπίσει τρομοκράτες και εγκληματίες – αλλά στην πραγματικότητα κατασκοπεύτηκαν δημοσιογράφοι και ακτιβιστές σε χώρες όπως η Σαουδική Αραβία και το Μεξικό ή η Δυτική Όχθη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 4 =