αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠαραιτήθηκες από μία δουλειά σε λιγότερο από 1 χρόνο; Πως να το… δικαιολογήσεις στoν επόμενο υποψήφιο εργοδότη

Παραιτήθηκες από μία δουλειά σε λιγότερο από 1 χρόνο; Πως να το… δικαιολογήσεις στoν επόμενο υποψήφιο εργοδότη

Οι εργοδότες θέλουν να καλύψουν τις κενές θέσεις τους αυτή την εποχή, και είναι πιο πρόθυμοι να παραβλέψουν μια σύντομη επαγγελματική θητεία ή ακόμα και ένα κενό στο βιογραφικό ενός υποψηφίου.

Αυτά είναι καλά νέα για τους εργαζομένους. Και ειδικά οι νέοι δείχνουν έτοιμοι να αποχωρήσουν από μία θέση, αν δεν τους καλύπτει. Μια πρόσφατη έρευνα από το The Muse διαπίστωσε ότι το 80% των millennial και Gen Z που αναζητούν εργασίας, λένε ότι είναι αποδεκτό να αφήσετε μια νέα δουλειά πριν κλείσεις 6 μήνες εκεί, εάν δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας.

Αλλα τελικά, αν φύγεις από μια δουλειά τόσο σύντομα, πως θα το… δικαιολογήσεις στην επόμενη job interview που θα πας; Εδώ είναι μερικά tips, όπως τα παραθέτει το CNBC.

Ετοίμασε μια εξήγηση για την… γρήγορη αποχώρηση

Υπάρχουν τρόποι να είστε ειλικρινείς και διπλωματικοί σχετικά με μια σύντομη επαγγελματική θητεία εάν η δουλειά ή η εταιρεία αποδείχθηκε διαφορετική από αυτό που περιμένατε, λέει η ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος του The Muse, Kathryn Minshew. Εάν είναι δυνατόν, συζητήστε πώς άλλαξε η δουλειά μεταξύ του χρόνου που κάνατε συνέντευξη, του πότε το αποδεχτήκατε τη θέση και του πότε ξεκινήσατε να εργάζεστε. Άλλαξαν οι ευθύνες; Παραιτήθηκαν ο διευθυντής προσλήψεων ή οι συνάδελφοί σας; Υπήρξαν άλλες οργανωτικές αλλαγές που επηρέασαν το πώς αισθάνεστε για την εταιρεία ή την ηγεσία εκεί; Η Minshew προτείνει να πεις κάτι όπως: «Προφανώς, δεν είναι ιδανικό να έχεις μια τόσο σύντομη θητεία σε μια εταιρεία. Όταν έκανα συνέντευξη για αυτή τη θέση, μερικά από τα πράγματα που έψαχνα ήταν X Y Z. Υπήρχαν πολλά που μου ανακοινώθηκαν σχετικά με τον ρόλο και το είδος του εργασιακού περιβάλλοντος για το οποίο ήμουν πραγματικά ενθουσιασμένος. Αλλά όταν μπήκα στην ομάδα, υπήρχαν μερικές πραγματικά βασικές διαφορές σε αυτό που έζησα σε σύγκριση με αυτό που διαφημιζόταν. Δεν ήταν η σωστή κίνηση επαγγελματικά, οπότε έφυγα».

Δείξε τον αντίκτυπο σου

Εάν είχατε αντίκτυπο ακόμα και με λίγους μήνες στη δουλειά, αυτό είναι κάτι που πρέπει να τονιστεί, λέει η career coach Chelsea Jay. Σκέψου μερικά επιτεύγματα, μικρά ή μεγάλα, που πέτυχες στην σύντομη θητεία σου.

Εστίασε σε αυτά που έμαθες

Ακόμα και σε μία δουλειά που δεν σου αρέσει, μπορείς να μάθεις πολλά πράγματα. Και επίσης: Μπορείς να δεις στην πράξη ποια δουλειά ή συγκεκριμένα tasks δεν εφάπτονται με τις δικές σου φιλοδοξίες.

Πες τι θα ήθελες να αποφύγεις στο μέλλον

Οι συνεντεύξεις για δουλειά δεν είναι ένα καλό μέρος για να δυσφημήσετε έναν πρώην εργοδότη, ακόμα κι αν πιστεύετε ότι σας παραπλάνησε στη διαδικασία πρόσληψης. Κρατήστε το ύφος ειλικρινές και επαγγελματικό. Εάν θέλετε, θα μπορούσατε να ορίσετε μια κακή εμπειρία ως κάτι που ελπίζετε να αποφύγετε στο μέλλον. Για παράδειγμα, αν δεν σας άρεσε η ανταγωνιστική φύση μιας προηγούμενης εταιρείας, η Minshew προτείνει να πείτε κάτι σαν: «Αποδίδω καλύτερα σε ένα πραγματικά συνεργατικό περιβάλλον, όπου μου δίνονται πολλές πληροφορίες για τους διάφορους τομείς της εταιρείας. οι συνάδελφοι θέλουν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον και υπάρχουν ελάχιστες σκοπιμότητες ή κουτσομπολιά».

Κράτα την συζήτηση εστιασμένη στο μέλλον

Επίσης, δεν χρειάζεται να μπείτε σε κάθε λεπτομέρεια σχετικά με μια κακή εργασιακή εμπειρία εάν δεν εξυπηρετεί τη συνέντευξη, προσθέτει η Jay. «Ο στόχος σας στις συνεντεύξεις είναι να λάβετε υπόψη σας όλα όσα μάθατε και καταφέρατε, και να εξηγήσετε γιατί θα ήσασταν τέλειοι για τη νέα εταιρεία και τι μπορείτε να κάνετε για αυτή», λέει ο Jay.

Μίλα για ένα παράλληλο project

Εάν δουλέψατε πάνω σε ένα παράλληλο project ενώ βρισκόσασταν στην τελευταία σας δουλειά, εστιάστε σε αυτά που μάθατε από αυτό. Εάν το project σας σχετίζεται άμεσα με τη δουλειά για την οποία κάνετε αίτηση, αυτή είναι μία επιπλέον εμπειρία και δεξιότητες για τις οποίες μπορείτε να μιλήσετε.

Ασε την επίμαχη δουλειά εκτός

Υπάρχει επίσης η επιλογή να μην συμπεριλάβεις καθόλου στο βιογραφικό σου, μία συγκεκριμένη δουλειά. ειδικά αν κράτησε μόνο μερικές εβδομάδες ή μήνες και δεν σχετίζεται με την δουλειά που θέλετε να κάνετε. «Εάν η θητεία είναι αρκετά σύντομη», λέει η Minshew, «είναι απολύτως αποδεκτό να την αφαιρέσετε από το βιογραφικό σας».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × three =