αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Παραιτήθηκα από την καθημερινή δουλειά μου, για να ασχοληθώ με αυτό που ήθελα. Εδώ είναι 8 πράγματα που κατάλαβα»

«Παραιτήθηκα από την καθημερινή δουλειά μου, για να ασχοληθώ με αυτό που ήθελα. Εδώ είναι 8 πράγματα που κατάλαβα»

Αν διαβάζεις αυτό το άρθρο, σίγουρα μια σκέψη έχει περάσει από το μυαλό σου: Να αφήσεις την καθημερινή σου δουλειά, και να ασχοληθείς με αυτό που θες πραγματικά. Μπορεί να είναι μια δική σου επιχείρηση, μια καριέρα ως freelancer ή οτιδήποτε άλλο. Σε κάθε περίπτωση, έχεις σκεφτεί να αφήσεις πίσω την θέση του υπαλλήλου, και να γίνεις αφεντικό του εαυτού σου.

Ο Scott Mautz είναι σήμερα συγγραφέας, ομιλητής και coach. Κι όμως, μέχρι πριν 7 μήνες ήταν υπάλληλος σε εταιρία. Αποφάσισε όμως να παραιτηθεί και να ασχοληθεί με αυτό που πραγματικά θέλει. «Τώρα αυτή είναι η πλήρης ασχολία μου και πιστέψτε με αγαπώ το κάθε λεπτό της» τονίζει ο ίδιος σε άρθρο του στο Inc.com.

Θεωρεί ότι έκανε την σωστή επιλογή. Και παραθέτει 8 πράγματα που κατάλαβε, αφότου παραιτήθηκε από τη δουλειά του.

1# Δύο πράγματα σε σκοτώνουν, ο θάνατος και τα meetings: Ένα από τα βασικά πράγματα που καταλαβαίνουν μόλις αποχωρείς από την καθημερινή δουλειά σου, είναι το πόσο χρόνο έχανες στα meetings. Αρκετά από αυτά ήταν ανούσια, και πήγαινες εκεί απλά επειδή «έπρεπε».

2# Σου λείπουν οι άνθρωποι, όχι οι διαδικασίες: Όταν φεύγεις από μια δουλειά, σου λείπουν αρκετοί από τους ανθρώπους που πέρασες μαζί τους διάφορες καταστάσεις. Δεν σου λείπουν τόσο οι δουλειές που έκανες. Η ζωή έχει να κάνει με τις ανθρώπινες σχέσεις, όπως λέει ο Scott Mautz.

3# Δεν σε νοιάζει τι λένε οι άλλοι για εσένα, σε νοιάζει το αποτύπωμα: Όταν είσαι μέσα σε μια εταιρία, συχνά σκέφτεσαι τι γνώμη έχει για εσένα το αφεντικό σου. ‘Η το αφεντικό του αφεντικού σου. Αντίθετα, όταν πορεύεσαι στον δικό σου επαγγελματικό δρόμο, αυτό που σε νοιάζει είναι αν αφήνεις το αποτύπωμα σου στις ζωές των άλλων. Θέλεις να κάνεις τις ζωές των ανθρώπων καλύτερες.

4# Τα μικρά πράγματα, είναι όντως μικρά: Στην καθημερινότητα του γραφείου, σίγουρα αγχωνόσουν για πολλές λεπτομέρειες. Τότε σου φαίνονταν σημαντικές. Τώρα τις θυμάσαι και καταλαβαίνεις πόσα ασήμαντα ήταν όλα αυτά.

5# Η ευελιξία είναι μεθυστική: «Για μένα, η αποχώρηση από την εταιρική ζωή σήμαινε ότι θα εργαζόμουν με ένα πολύ πιο ευέλικτο χρονοδιάγραμμα. Είμαι εξίσου απασχολημένος, αλλά δύο φορές παραγωγικότερος», λέει ο Mautz. Αν ξεκινάς ένα δικό σου project, χτίσε το πρόγραμμα που σου ταιριάζει. Αν είσαι υπάλληλος, ζήτησε το.

6# Ξεφεύγεις από ένα αγχωτικό περιβάλλον: Όπως λέει ο Mautz, έφυγε από ένα αγχωτικό περιβάλλον και τώρα μπορεί να διαχειρίζεται καλύτερα πρόσωπα και καταστάσεις. Είναι πιο χαλαρός, και είναι περισσότερο παρών όταν μιλά με άλλους. Δεν έχει να απολογηθεί σε κανέναν κάθε πρωί.

7# Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο, από αυτό που νιώθεις όταν αναπτύσσεσαι: Το να ξεκινήσεις ένα δικό σου project, σου βάζει νέες προκλήσεις μπροστά και σε κάνει να αναπτυχθείς. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κίνητρο.

8# Η υγεία είναι σημαντική: Η εταιρική δουλειά, μπορεί να σημαίνει φθορά σωματική και ψυχική. Αφού πάντα έχεις άλλους πάνω από το κεφάλι σου, και δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια ελιγμών. Όταν φεύγεις από αυτό το μοντέλο, μπορείς να δεις τα πράγματα διαφορετικά και να προφυλάξεις και την υγεία σου. Να φτιάξεις, όπως λέγαμε πριν, ένα πρόγραμμα στα μέτρα σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − five =