αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Παραιτήθηκα από την δουλειά μου στην Google και έφτιαξα τη δική μου startup. Πως πέτυχα την δύσκολη μετάβαση»

«Παραιτήθηκα από την δουλειά μου στην Google και έφτιαξα τη δική μου startup. Πως πέτυχα την δύσκολη μετάβαση»

Η μετάβαση από μια δουλειά ωραρίου 9-5, σε μια startup, δεν είναι εύκολη. Ξαφνικά, πρέπει να ξενυχτάς για να εργαστείς πάνω στο project σου, με το ρίσκο να είναι υψηλό. Την ίδια στιγμή, θα έχεις φίλους, συγγενείς και συναδέλφους να εκφράζουν… τις αμφιβολίες τους για το νέο εγχείρημα σου.

«Το έχω βιώσει από πρώτο χέρι όταν επέλεξα να αφήσω μια αξιοζήλευτη θέση στο Google Ventures (GV) -το βραχίονα επιχειρηματικού κεφαλαίου της εταιρείας- για να ξεκινήσει το Grove, μια startup που εστιάζει στο να καταστήσει τον οικονομικό σχεδιασμό προσιτό σε όλους» τονίζει ο Chris Hutchins.

Ο ίδιος έφυγε από την Google, για να ιδρύσει την δική του εταιρία. «Ενώ μάθαινα συνεχώς νέα πράγματα στο GV, τελικά ήρθε η ώρα να ακολουθήσω το πάθος μου και τα όνειρά μου», λέει σε άρθρο του στο Entrepreneur.com. Εξηγώντας πως πήρε ένα μεγάλο ρίσκο, αφού αν αποτύγχανε, τότε θα είχε κάνει όντως ένα λάθος βήμα στην καριέρα του.

Αν κάνεις μια τέτοια επιλογή, θα πρέπει να ξέρεις ότι θα υπάρχει αρκετό άγχος και πίεση. Η μετάβαση από μια δουλειά 9-5, σε ένα δικό σου project είναι δύσκολη, όπως είπαμε. Ο Chris Hutchins παραθέτει όμως μερικά tips για να τα καταφέρεις. Όπως το έκανε και ο ίδιος.

1# Δημιούργησε ένα δίκτυο: Το έχουμε ξανά πει ότι οι επαφές κάνουν την διαφορά. Στην εποχή του ίντερνετ και των social media, είναι πιο εύκολο να κάνεις τέτοιες. Βρες ανθρώπους μέσα στο startup πεδίο που μπορούν να σου δώσουν τις απαντήσεις που θες σε διάφορα θέματα.

2# Βρες έναν μέντορα: Ακόμα και οι αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχουν προπονητή. Το ίδιο ισχύει και στους επιχειρηματίες. Είναι καλό να βρεις έναν μέντορα, έτσι ώστε να σου δώσει μερικές συμβουλές- ειδικά στις δύσκολες στιγμές.

3# Βάλε χρονικά όρια: Όταν τρέχεις το δικό σου project, μπορείς εύκολα… να ξεφύγεις. Και να δουλεύεις από το πρωί μέχρι το βράδυ. Μην ξεχνάς ότι δεν είσαι μηχανή. Ο στόχος είναι να είσαι παραγωγικός, και στο τέλος της ημέρας να είσαι χαρούμενος με αυτό που κάνεις. Άρα λοιπόν πρέπει να βάλεις τα δικά σου όρια σε ότι αφορά τα ωράρια εργασίας.

4# Μην στρεσάρεσαι για το λανσάρισμα: Δεν τελειώνουν όλα με το λανσάρισμα. Ούτε πρέπει να είναι όλα τέλεια στο ξεκίνημα. Στην διαδρομή θα προσθέσεις νέες λειτουργίες και προϊόντα στο νέο εγχείρημα σου. Είναι μια διαδικασία συνεχούς εξέλιξης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + ten =