αρχικηVIRALΠαραδόθηκε η νέα πεζογέφυρα στην Αττική (ΒΙΝΤΕΟ)

Παραδόθηκε η νέα πεζογέφυρα στην Αττική (ΒΙΝΤΕΟ)

Παραδόθηκε η νέα πεζογέφυρα στο Παλατάκι Χαϊδαρίου. «Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την τελετή παράδοσης της πεζογέφυρας στο Παλατάκι Χαϊδαρίου.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έχουν ήδη παραδοθεί άλλες τέσσερις πεζογέφυρες:

  • Η Πεζογέφυρα στις Σχολές Προβατά, επίσης στο Χαϊδάρι.
  • Δύο πεζογέφυρες στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, η μία στον Άλιμο και η άλλη στο Παλαιό Φάληρο, και
  • Η Πεζογέφυρα Μεσογείων, στην Αγία Παρασκευή.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι οι πεζογέφυρες διαθέτουν ανελκυστήρες που εξασφαλίζουν την πρόσβαση στους συμπολίτες μας με αναπηρίες. Παράλληλα, έκανε λόγο για παρεμβάσεις που ενισχύουν το επίπεδο οδικής ασφάλειας και έχουν ζωτική σημασία για τις τοπικές κοινωνίες.

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος δήλωσε:

«Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τόσο εγώ όσο και ο Υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, θέσαμε ως προτεραιότητα να συνεχίσουμε αποτελεσματικά τον βασικό στόχο, που από την πρώτη στιγμή, έθεσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την παράδοση σύγχρονων και ασφαλών υποδομών.

Όχι μόνο για τους οδηγούς, αλλά και για τους πεζούς, βελτιώνοντας έτσι με τις παρεμβάσεις μας την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών. Ένα τέτοιο έργο είναι αυτό που εγκαινιάζουμε σήμερα.

Η γέφυρα που παραδίδουμε δημιουργεί συνθήκες ασφαλούς διέλευσης για όλους τους κατοίκους της περιοχής, ενός πολυσύχναστου δρόμου όπως είναι η Λεωφόρος Αθηνών. Παράλληλα, διευκολύνουμε και την κυκλοφορία των οχημάτων από το σημείο.

Τέλος, βλέποντας τον Νίκο Χαρδαλιά, θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στην καθοριστική συμβολή της Περιφέρειας, η οποία χρηματοδότησε το έργο».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − seventeen =