αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠαραδοχή του CEO της Google: «Ο φόβος γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη είναι δικαιολογημένος»

Παραδοχή του CEO της Google: «Ο φόβος γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη είναι δικαιολογημένος»

Σε συνέντευξη στη Washington Post, ο CEO της Google, Sundar Pichai, παραδέχεται πως ο φόβος που περιβάλλει την τεχνητή νοημοσύνη “είναι δικαιολογημένος”. Ο ίδιος πιστεύει πως πρέπει να τεθούν ορισμένες ηθικές δικλείδες ασφαλείας, καθώς και να υπάρξει μία ευρύτερη συζήτηση για το πώς θα μπορούσε να γίνει κατάχρηση μίας τέτοιας τεχνολογίας.

«Νομίζω πως η βιομηχανία της τεχνολογίας πρέπει να καταλάβει πως δεν μπορεί να την δημιουργήσει και μετά να τη διορθώσει. Δε λειτουργεί έτσι η τεχνητή νοημοσύνη.

Η νομοθέτηση για τεχνολογίες οι οποίες είναι στα σπάργανά τους είναι δύσκολη, αλλά νομίζω πως οι εταιρίες θα έπρεπε να ρυθμίζονται μόνες τους. Για αυτό το λόγο έχουμε προσπαθήσει σκληρά να συντάξουμε ένα σετ αρχών για AI. Μπορεί να μην τα κάναμε όλα σωστά, αλλά πιστεύουμε πως είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε μία συζήτηση».

Ο Pichai ανησυχεί πως “ο κόσμος υποτιμά την κλίμακα των αλλαγών που θα φέρει η AI μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα”, ενώ χωρίς δισταγμό χαρακτηρίζει την τεχνητή νοημοσύνη ως “ένα από τα πιο σημαντικά projects της ανθρωπότητας”, πιο σημαντικό ακόμα “από τον ηλεκτρισμό ή τη φωτιά”.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × four =