αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠαράταση για τα φοροχρέη της πανδημίας, μέχρι τον Απρίλιο του 2021

Παράταση για τα φοροχρέη της πανδημίας, μέχρι τον Απρίλιο του 2021

Μέχρι τον Απρίλιο του 2021 αναστέλλεται η πληρωμή των φόρων που έπρεπε να πληρωθούν από τον Μάρτιο και Απρίλιο του 2020, αλλά είχαν πάρει παράταση έως την Δευτέρα 31 Αυγούστου. Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου, η διορία πληρωμής των υποχρεώσεων αυτών παρατείνεται έως 30/4/2021.

Η απόφαση Βεσυρόπουλου αφορά τις «κορονωϊόπληκτες» επιχειρήσεις ή και εκμισθωτές ακινήτων, ελεύθερους επαγγελματίες και εργαζόμενους που είχαν ενταχθεί σε μέτρα στήριξης (ΚΑΔ, αποζημίωση ειδικού σκοπού, αναστολή εργασίας  κλπ) και για τους οποίου είχαν ήδη «παγώσει» οι πληρωμές φόρων εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ κλπ ή και δόσεων ρυθμίσεων που έπρεπε να πληρώσουν, από Μάρτιο και μετά.

Με βάση την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών και στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεχιζόμενων αρνητικών οικονομικών επιπτώσεων της εμφάνισης του κορωνοϊού, παρέχεται στα φυσικά και στα νομικά πρόσωπα που έχουν πληγεί από αυτές, νέα παράταση της προθεσμίας καταβολής και αναστολή είσπραξης των βεβαιωμένων οφειλών τους στις ΔΟΥ και τα Ελεγκτικά Κέντρα, οι οποίες ήδη τελούν σε καθεστώς παράτασης και αναστολής.

Η νέα παράταση χορηγείται μέχρι και τις 30 Απριλίου 2021. Παράλληλα και μέχρι την ίδια ημερομηνία προβλέπεται παράταση καταβολής και αναστολή είσπραξης για τις δόσεις των ρυθμίσεων και των τμηματικών διευκολύνσεων οι οποίες τελούν ήδη σε καθεστώς αναστολής.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει τα εξής:

Ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος υπέγραψε σήμερα απόφαση, με την οποία επιμηκύνεται, έως τις 30 Απριλίου 2021, η παράταση της προθεσμίας καταβολής και αναστολής είσπραξης των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ και τα Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Επίσης, προβλέπεται η παράταση, μέχρι τις 30 Απριλίου 2021, της προθεσμίας καταβολής και αναστολής είσπραξης για τις δόσεις των ρυθμίσεων και των τμηματικών διευκολύνσεων, οι οποίες τελούν ήδη σε καθεστώς αναστολής.

Πρόκειται για ένα ουσιαστικό μέτρο ελάφρυνσης, αλλά και διευκόλυνσης, πολιτών και επιχειρήσεων που έχουν υποστεί τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας στην επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητά τους.

Παράλληλα, το επόμενο διάστημα, η Κυβέρνηση θα θεσπίσει ένα νέο πλαίσιο ρυθμίσεων για αυτές τις οφειλές , με ευνοϊκές διατάξεις, προκειμένου να δοθεί σε όλους η δυνατότητα να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους. Συγκεκριμένα, το πλαίσιο αυτό θα προβλέπει την εξόφληση των εν λόγω οφειλών σε 12 δόσεις άτοκα ή σε 24 δόσεις με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο της τάξης του 2,5%.

Πηγή: newmoney.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − twelve =