αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠαγώνη: Ξεχάστε και το Πάσχα. Θα φοράμε μάσκες ως τον Σεπτέμβριο

Παγώνη: Ξεχάστε και το Πάσχα. Θα φοράμε μάσκες ως τον Σεπτέμβριο

«Μόνο η οικογένεια, από τα άτομα που αποτελείται αυτή, να καθίσει στο τραπέζι των εορτών» υποστήριξε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, εκφράζοντας τη διαφωνία της με τον αριθμό των εννέα ανθρώπων ανά σπίτι στις γιορτές, αλλά και με το άνοιγμα των εκκλησιών.

Η κ. Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε πως φοβάται για βέβαιη μετάδοση στα σπίτιας τις γιορτές, διότι ένας ασυμπτωματικός να υπάρχει από την άλλη οικογένεια, μπορεί να κολλήσουν όλοι». Όπως είπε, «όταν κάθεσαι σε ένα τραπέζι δε θα έχεις απόσταση πάνω από 2 μέτρα για να φας και μάσκες δε θα υπάρχουν».

Σε ερώτηση για την άρση των μέτρων, η κ. Παγώνη απάντησε πως τα μέτρα μπορεί να έχουν αρχίσει να μειώνονται, «αλλά εμείς περιμέναμε αυτές τις μέρες με τα μέτρα που είναι σε ισχύ να υπήρχε πολύ μεγαλύτερη μείωση των κρουσμάτων». 

«Πώς να συζητήσουμε για άρση περιορισμών όταν έχουμε πάνω από 1.200 κρούσματα την ημέρα;» διερωτήθηκε και προέβλεψε πως «ούτε Πάσχα δεν θα κάνουμε στα χωριά».

Σύμφωνα με την ίδια, οι μάσκες και οι κοινωνικές αποστάσεις θα είναι απαραίτητες μέχρι το καλοκαίρι, καθώς «μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί περίπου το 60% του πληθυσμού». 

«Τις μάσκες θα τις πετάξουμε στο τέλους του καλοκαιριού με αρχές Σεπτεμβρίου» κατέληξε. Επεσήμανε πώς «θα χρειαστούμε άλλους έξι μήνες μετά τον εμβόλιο για να επανέλθουμε στην κανονικότητα».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + eleven =