αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠήρε το 100% του The Mall και εξετάζει άμεσα άλλες δύο κινήσεις η Lamda Malls

Πήρε το 100% του The Mall και εξετάζει άμεσα άλλες δύο κινήσεις η Lamda Malls

Μια πολυετή εκκρεμότητα κλείνει η απόκτηση του 100% της Lamda Olympia Village (L.O.V.) που ελέγχει το “The Mall” από την Lamda Development με τον διευθύνοντα σύμβουλο της τελευταίας, Οδυσσέα Αθανασίου, να υποστηρίζει την Πέμπτη πως το εμπορικό κέντρο θα ενταχθεί στην κοινή εταιρεία με την αμερικανική Varde Partners, την Lamda Malls «εντός του 2018».

Στην τελευταία έχουν ήδη ενταχθεί τα εμπορικά κέντρα «Golden Hall» και «Mediterranean Cosmos» και ο κ. Αθανασίου είπε, κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης, πως η νέα εταιρεία μπορεί να προχωρήσει «σε μία – δύο εξαγορές» μέσα «στο επόμενο εξάμηνο – εννεάμηνο».

Η Lamda Malls, το 31,7% της οποίας απέκτησε η Varde Partners, οδεύει προς το χρηματιστήριο και ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda είπε χθες πως μετοχές της επενδυτικής εταιρείας μπορούν να «πάνε ως μέρισμα στους μετόχους» της εισηγμένης. Ο κ. Αθανασίου πρόσθεσε πως «η συνεργασία με τη Varde είναι σημαντική γιατί ήρθε ένας ξένος επενδυτής. Το αρχικό τίμημα των 62 εκατ. ευρώ, που πλήρωσε η αμερικανική εταιρεία για το 31,7% της Lamda Malls είναι μόνο η αρχή και πως «η διάθεση για επένδυση φτάνει ένα ποσό που κοντά στα 150 εκατ. ευρώ».

Ο ίδιος είπε πως η συνεργασία των δύο ομίλων στον τομέα των εμπορικών κέντρων έχει ως πρώτο στόχο «να προχωρήσουμε σε επιτυχείς εξαγορές». Δεύτερον, «να συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε σε εμπορικά κέντρα υψηλής ποιότητας και μεγέθους και τρίτο να υπάρχει διαρκής προσπάθεια για συνολική εμπειρία του καταναλωτή».

Σημειώνεται πως η HSBC είχε αποκτήσει το 50% της L.O.V. τον Νοέμβριο του 2006 με αποτίμηση 490 εκατ. ευρώ. Τώρα αποχώρησε με την αποτίμηση της εταιρείας που ελέγχει το «The Mall» στα 381 εκατ. ευρώ. Ο κ. Αθανασίου είπε χθες πως η Lamda πέτυχε με τις διαπραγματεύσεις ένα καλύτερο τίμημα και έτσι θα καταβάλλει περί τα 175 εκατ. ευρώ.

Η μεταβίβαση των μετοχών από την HSBC στην Lamda «αναμένεται να ολοκληρωθεί κατόπιν της έγκρισης της Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών και εφόσον συμφωνηθεί η επέκταση της δανειακής σύμβασης της L.O.V. για τουλάχιστον τρία επιπλέον έτη». Το υπόλοιπο του ομολογιακού δανείου της L.O.V. έφτανε τα 200 εκατ. ευρώ στα τέλη του 2016, και είχε συμφωνηθεί με τους ομολογιούχους δανειστές παράταση μέχρι την 27/07/2017, ώστε μέχρι τότε να οριστικοποιηθεί και ολοκληρωθεί νέα συμφωνία μεσοπρόθεσμης διάρκειας». Οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda αναφέρθηκε χθες και στο γνωστό σήριαλ με την αδειοδότηση της επένδυσης σε τμήμα του πρώην Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC) το οποίο στεγάζει και το εμπορικό κέντρο «Golden Hall». Όπως είπε ο κ. Αθανασίου «θέλουμε να ελπίζουμε πως έχουμε φτάσει στο τελικό κομμάτι της διαδικασίας και πως θα αρχίσουμε τις εργασίες κάποια στιγμή το φθινόπωρο». Πρόκειται για επένδυση 25 εκατ. ευρώ η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το πρώτο ενυδρείο στην Αθήνα καθώς και το Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων. Η πολυετής καθυστέρηση στην αδειοδότηση συνδέεται με το γεγονός πως δεν υπήρχε επαρκές θεσμικό πλαίσιο για επενδύσεις που είχαν βασιστεί σε ειδική διαδικασία (ΕΣΧΑΔΕ).

Τα εμπορικά κέντρα της Lamda συνέχισαν και πέρυσι την καλή πορεία τους με τον τζίρο των καταστημάτων να αυξάνεται κατά 3%, ενώ και η μέση δαπάνη ανά επισκέπτη αυξήθηκε περίπου 2,5%.

Πηγή: euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + 8 =