αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠήρε το ΟΚ η μεγάλη ανάπλαση του Μικρολίμανου- Στα 5,7 εκατ. ευρώ θα φτάσει το κόστος

Πήρε το ΟΚ η μεγάλη ανάπλαση του Μικρολίμανου- Στα 5,7 εκατ. ευρώ θα φτάσει το κόστος

Σε έναν ελκυστικό διεθνή προορισμό αναμένεται να μετατραπεί το Μικρολίμανο, ένα έργο πνοής, όχι μόνο για τους κατοίκους του Πειραιά αλλά και του λεκανοπεδίου.

Το έργο, για το οποίο έδωσε σήμερα το πράσινο φως το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αφορά την ανάπλαση 15.600 τ.μ. στο Μικρολίμανο, το οποίο θα μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και ελεύθερης πρόσβασης, με απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων που έχουν καταλάβει το χώρο.

Έτσι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, ο δήμος θα έχει συνάψει και Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής για τη χρηματοδότηση και εκτέλεση του έργου, προϋπολογισμού 5,7 εκατ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πολλών κατασκευαστικών εταιρειών.

Στη συνεδρίαση, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης έκανε λόγο για ένα εμβληματικό έργο, που θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής προς το καλύτερο και θα συμβάλλει στην αναπτυξιακή προοπτική της πόλης.

Στον σχεδιασµό των έργων περιλαµβάνεται η απελευθέρωση του παραλιακού μετώπου από τραπεζοκαθίσματα -τα µαγαζιά θα έρθουν πιο πίσω, τα τραπεζάκια στο επάνω µέρος- και την κατασκευή δρόμου ήπιας κυκλοφορίας για κίνηση πεζών δίπλα στη θάλασσα. Επιπλέον θα περιλαμβάνει δρόμους ήπιας κυκλοφορίας με μεγάλα πεζοδρόμια, ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους περιπάτου και αναψυχής με δενδροφύτευση, αλλά και διάφορες παρεμβάσεις ανάπλασης σε συγκεκριμένες οδούς και περιοχές όπως η Ναυάρχου Βότση και τα προσφυγικά.

. Η ανάγκη βελτίωσης της εικόνας αλλά κυρίως και της καθημερινότητας των πολιτών του Πειραιά και των τουριστών που συρρέουν κατά χιλιάδες κάθε χρόνο, ώθησε τις αρχές να κινηθούν άμεσα για την λήψη των αποφάσεων.

Τα έργα ανάπλασης ήταν κάτι που ζητούσαν εδώ και χρόνια, τόσο οι κάτοικοι της περιοχής, όσο και η δημοτική αρχή, αφού . η ανάγκη βελτίωσης της εικόνας αλλά κυρίως και της καθημερινότητας των πολιτών του Πειραιά και των τουριστών που συρρέουν κατά χιλιάδες κάθε χρόνο, κρίθηκε επιτακτική.

Πηγή: insider.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − eleven =