αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠήρε έγκριση το εμβόλιο της Pfizer στη Βρετανία. Ξεκινούν οι εμβολιασμοί

Πήρε έγκριση το εμβόλιο της Pfizer στη Βρετανία. Ξεκινούν οι εμβολιασμοί

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή, η MHRA, ανακοίνωσε πως το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, το οποίο προσφέρει έως και 95% προστασία έναντι του κορονοϊού, είναι ασφαλές για μαζική διάθεση και η χορήγησή του θα αρχίσει από την επόμενη εβδομάδα.

“Η κυβέρνηση δέχθηκε τη σύσταση της ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) να εγκρίνει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech για χρήση”, ανακοίνωσε χαρακτηριστικά η κυβέρνηση της Βρετανίας. “Το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο σε όλη τη Βρετανία από την επόμενη εβδομάδα”, πρόσθεσε.

“Από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα αρχίσουμε ένα πρόγραμμα εμβολιασμού των ανθρώπων κατά της Covid-19 εδώ σ’ αυτή τη χώρα”, δήλωσε και ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ στο Sky News κάνοντας λόγο για “φανταστικά νέα”.

Η Βρετανία έχει ήδη παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις – αρκετές για τον εμβολιασμό 20 εκατομμυρίων ατόμων, με δύο εμβολιασμούς ανά άτομο. Περίπου 10 εκατομμύρια δόσεις αναμένεται να είναι διαθέσιμες σύντομα.

Παρ’όλο που μπορεί να ξεκινήσει άμεσα ο εμβολιασμός, οι άνθρωποι δεν πρέπει να εφησυχαστούν αλλά να συνεχίσουν να ακολουθούν τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, υποστηρίζουν ειδικοί σύμφωνα με το BBC.

Οι ειδικοί της χώρας έχουν καταρτίσει μια προσωρινή λίστα προτεραιότητας για τους εμβολιασμούς, με στόχο άτομα που βρίσκονται σε υψηλότερο κίνδυνο. Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται οι ένοικοι και το προσωπικό των γηροκομείων, ακολουθούμενοι από άτομα άνω των 80 ετών και άλλους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής μέριμνας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλβέρτος Μπουρλά, δήλωσε ότι η εξουσιοδότηση από τη MHRA αποτελεί μια “ιστορική στιγμή”.

“Η σημερινή εξουσιοδότηση έκτακτης ανάγκης στη Βρετανία σηματοδοτεί μια ιστορική στιγμή στον αγώνα κατά της Covid-19. Αυτή η εξουσιοδότηση είναι ένας στόχος για τον οποίο εργαστήκαμε από τότε που δηλώσαμε για πρώτη φορά ότι η επιστήμη θα κερδίσει και επικροτούμε τη MHRA για την ικανότητά της να διεξάγει μια προσεκτική αξιολόγηση και να λάβει έγκαιρα μέτρα για την προστασία των ανθρώπων της Βρετανίας”, είπε.

”Καθώς αναμένουμε περαιτέρω εγκρίσεις, επικεντρωνόμαστε στην ασφαλή παροχή ενός εμβολίου υψηλής ποιότητας σε όλο τον κόσμο. Με χιλιάδες ανθρώπους να μολύνονται, η κάθε μέρα έχει σημασία στη συλλογική κούρσα για να τερματιστεί αυτή η καταστροφική πανδημία”, πρόσθεσε.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + ten =