αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠήραν τα χρήματα τους οι εργαζόμενοι και οι παραγωγοί της ΕΒΖ

Πήραν τα χρήματα τους οι εργαζόμενοι και οι παραγωγοί της ΕΒΖ

Πιστώθηκαν σήμερα στους λογαριασμούς των τευτλοπαραγωγών και εργαζομένων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), τα ποσά ύψους 2,7 εκατ. ευρώ και άνω των 2 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, που είχαν να λαμβάνουν από οφειλές της βιομηχανίας, όπως επισήμαναν εκπρόσωποί τους, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η αποπληρωμή των οφειλών της ΕΒΖ προς τους τευτλοπαραγωγούς και εργαζόμενους της εταιρείας, κατέστη εφικτή, ύστερα από την υπογραφή και δημοσίευση στο ΦΕΚ της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), με την οποία η βιομηχανία, παρά το ότι δεν μπόρεσε να πάρει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα λόγω χρεών, τελικά κατάφερε να εισπράξει την επιχορήγηση που της εγκρίθηκε από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και έτσι τακτοποίησε κάποιες οικονομικές της εκκρεμότητες.

Τα οφειλόμενα της ΕΒΖ προς τους τευτλοπαραγωγούς αφορούν την παραγωγή που παρέδωσαν στη βιομηχανία το 2018 και κάποιες άλλες από το 2017 ενώ για τους εργαζόμενους αφορούν τους μισθούς τους, την περίοδο Δεκεμβρίου 2018- Ιουνίου 2019.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τον υποψήφιο αγοραστή Lukas Fecker και το fund “Ιnnovation Brain”, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξελίσσονται ομαλά και βρίσκονται πλέον στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσή τους, με θετικό αντίκτυπο για την βιωσιμότητα της ίδια της βιομηχανίας και των τευτλοπαραγωγών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + 5 =