αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠήζεις στην δουλειά; Εδώ είναι 5 συμβουλές για να ανταπεξέλθεις στον φόρτο εργασίας

Πήζεις στην δουλειά; Εδώ είναι 5 συμβουλές για να ανταπεξέλθεις στον φόρτο εργασίας

Σε όλους μας έχει τύχει: Να πέσει όλη η δουλειά μαζεμένη, και να μην… φτάνουν οι 24 ώρες της ημέρας για να ολοκληρωθούν όλα τα tasks. Ειδικά αν αυτή η κατάσταση κρατά για πολύ καιρό, μπορεί να σε οδηγήσει στο burnout. Και πέρα από το κακό που θα κάνεις στην υγεία σου, δεν θα είσαι ούτε αποδοτικός.

Τι μπορείς να κάνεις; Εδώ είναι 5 συμβουλές για να ανταπεξέλθεις στον φόρτο εργασίας.

#1. Αποδέξου ότι δεν μπορείς να τα κάνεις όλα

Ίσως είσαι κι εσύ από εκείνους που έχουν την τάση να πιστεύουν ότι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πολύ περισσότερα από όσα μπορούν στην πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να αναλαμβάνουν όλες και περισσότερες αρμοδιότητες, ολοένα και περισσότερα πρότζεκτ.

Πρέπει να έχεις το θάρρος και να είσαι έτοιμος να παραδεχτείς ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει. Αναγνώρισε το γεγονός ότι δεν μπορείς να τα κάνεις όλα και αναζήτησε καλύτερες και πιο πρακτικές λύσεις.

#2. Αφιέρωσε χρόνο στον προγραμματισμό

Όταν επενδύσεις τον απαραίτητο χρόνο για να κάνεις έναν αποτελεσματικό σχεδιασμό των καθηκόντων σου και να προγραμματίσεις τον τρόπο και τα βήματα της δουλειάς σου, εξοικονομείς τελικά πολλαπλάσιο χρόνο.

Ξεκινώντας κατευθείαν να δουλεύεις βιαστικά και παρορμητικά, ξοδεύεις αρκετό χρόνο στην πορεία προσπαθώντας να προχωρήσεις τη δουλειά σου σπασμωδικά και χωρίς οργάνωση και συντονισμό.

#3. Επικεντρώσου σε ό,τι έχει προτεραιότητα

Είναι αδύνατο να έχουν όλα τα πράγματα προτεραιότητα, αν και πολλές φορές μας δίνεται αυτή η εντύπωση.

Σε ό,τι κι αν κάνεις, θα υπάρχει πάντα κάτι που επείγει πραγματικά, κάτι που είναι πιο σημαντικό ή κάτι που έχει μεγαλύτερη αξία από τις υπόλοιπες εργασίες σου.

#4. Μην ασχολείσαι με πολλά πράγματα ταυτόχρονα

Το ότι είμαστε αποδοτικότεροι όταν κάνουμε διάφορες δουλειές ταυτόχρονα, το λεγόμενο Multitasking, είναι δυστυχώς μύθος! Ο εγκέφαλος δεν μπορεί να επεξεργαστεί αποτελεσματικά περισσότερα από ένα πράγματα, όταν αυτά απαιτούν προσοχή και συγκέντρωση.

#5. Εργάσου σε χρονικά διαστήματα

Για να διατηρήσεις την ενέργεια σου, ώστε να είσαι συνεχώς παραγωγικός και να ανταπεξέλθεις στο αυξημένο φόρτο εργασίας, είναι αναγκαίο να κάνεις διάλειμμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μια καλή τακτική είναι να κάνεις ένα 10 λεπτό διάλειμμα, ανά 50 λεπτά εργασίας.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + nineteen =