αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠήγε να εργαστεί στην Google και τους είπε: «Σε 2 χρόνια θα φύγω για να κάνω τη δική μου startup»

Πήγε να εργαστεί στην Google και τους είπε: «Σε 2 χρόνια θα φύγω για να κάνω τη δική μου startup»

Οι περισσότεροι νέοι σε όλο τον πλανήτη θέλουν να εργαστούν σε μια εταιρία όπως η Google. Κάπως έτσι ήρθαν τα πράγματα και για τη νεαρή Liz Wessel. Η οποία βρήκε μια θέση στον τεχνολογικό γίγαντα. Στο κομμάτι του μάρκετινγκ. Και που είναι το παράξενο; Θα πει κάποιος.

Όταν η ίδια πήγε στην εταιρία, είπε στα στελέχη που βρίσκονταν εκεί κάτι που πραγματικά δεν συνηθίζεται: «Αλήθεια, αγαπώ την Google, αλλά μετά από δύο χρόνια θα φύγω. Για να δημιουργήσω τη δική μου επιχείρηση». Πολλοί θα περίμεναν βέβαια ότι δεν θα κρατήσει την υπόσχεση της. Η Liz Wessel όμως όντως το έκανε πράξη. Το 2014, ακριβώς δύο χρόνια μετά την πρόσληψη της, έλυσε τη συνεργασία της με την εταιρία και αποχώρησε.

Το ίδιο βράδυ, μαζί με τον JJ Fliegelman, ίδρυσε την startup WayUp, όπως αναφέρει το CNBC. Μια διαδικτυακή πλατφόρμα που «συνδέει» του μαθητές με θέσεις εργασίες σε εταιρίες όπως η Uber ή ο πρώην εργοδότης της, Google.

Οι δύο ιδρυτές της WayUp.

Οι δύο ιδρυτές της WayUp.

Ποια ήταν όμως το αποτέλεσμα; Μέσα σε μόλις μια εβδομάδα η WayUp είχε «σηκώσει» 1 εκατ. δολάρια σε χρηματοδοτήσεις. Όπως εξηγεί τώρα η ίδια, αρκετοί άνθρωποι την είχαν συμβουλέψει να εργαστεί σε μια μεγάλη εταιρία για δύο χρόνια, έτσι ώστε να πάρει κάποια εμπειρία και στη συνέχεια να μπορέσει να στήσει τη δική της επιχείρηση.

Η Liz Wessel ήταν ξεκάθαρη, με τους ανθρώπους της Google. Μάλιστα, μόλις ανακοίνωσε την πρόθεση της ότι σκοπεύει να αποχωρήσει μετά από δύο χρόνια, ρώτησε τον υπεύθυνο προσωπικού δύο πράγματα: Αν με αυτό τον τρόπο θα κάψει τις όποιες «γέφυρες» με την εταιρία και δεύτερον αν είχαν ξαναδεί κάποιον άνθρωπο να κάνει κάτι παρόμοιο και να φτάνει στην επιτυχία.

Το στέλεχος της αμερικανικής εταιρίας της απάντησε ότι δεν θα κάψει τις «γέφυρες» μεταξύ τους. Η απάντηση στο δεύτερο σκέλος όμως σίγουρα την εξέπληξε πιο πολύ. Της είπε ότι έχουν υπάρξει πολλοί άνθρωποι που έφυγαν από την Google για να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση και έφτασαν στην επιτυχία. Ένας από αυτούς είναι πολύ γνωστός: πρόκειται για τον Kevin Systrom, που κάποτε αποχώρησε από την εταιρία για να φτιάξει το Instagram. Με την συνέχεια να είναι γνωστή…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + five =