αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠήγαινε στο ΑΤΜ και μετά άσε την κάρτα στο σπίτι: Το απλό «κόλπο» για να μην βγαίνεις ποτέ εκτός μπάτζετ

Πήγαινε στο ΑΤΜ και μετά άσε την κάρτα στο σπίτι: Το απλό «κόλπο» για να μην βγαίνεις ποτέ εκτός μπάτζετ

Είναι συχνό στην εποχή μας να βγαίνεις εκτός μπάτζετ. Είναι επίσης πιθανό να μην συνειδητοποιείς καν πόσα χρήματα ξοδεύεις και που πηγαίνουν αυτά, μέσα στην γρήγορη καθημερινότητα σου.

Τι μπορείς να κάνεις για να έχεις καλύτερο έλεγχο; Δοκιμάστε για έναν μήνα να ΜΗΝ κουβαλάτε καθόλου την κάρτα σας μαζί σας. Πολλές φορές με την κάρτα δεν έχουμε αίσθηση των χρημάτων που ξοδεύουμε. Επιπλέον την χρησιμοποιούμε και σε περιπτώσεις που τα χρήματα στο πορτοφόλι μας δεν μας φτάνουν να αγοράσουμε κάτι που ίσως και να μην χρειαζόμασταν.

Το cleverly.me παραθέτει συνολικά 4 κινήσεις που θα σε βοηθήσουν να εξοικονομίσεις χρήματα.

1. Πληρώστε με μετρητά και όχι με κάρτα

Δοκιμάστε το εξής: πάτε στο ATM και τραβήξτε μερικά χρήματα. Κρατήστε τα στο πορτοφόλι σας και αφήστε τις κάρτες στο σπίτι για έναν μήνα. Συγκρίνετε τα έξοδα αυτού του μήνα με του προηγούμενου. Μάλλον θα δείτε σημαντική διαφορά. Είναι τόσο απλό να χρησιμοποιούμε κάρτα, που το κάνουμε αυτόματα. Πλέον με τις ανέπαφες συναλλαγές η διαδικασία είναι τόσο γρήγορη που δεν καταλαβαίνουμε ότι ξοδεύουμε χρήματα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε… εκπλήξεις στο τέλος του μήνα!

2. Σταματήστε την υπερκατανάλωση

Αν θέλετε να πάτε για ψώνια, ξεκινήστε ανοίγοντας την ντουλάπα σας και κοιτάζοντας τα ρούχα που ήδη έχετε. Όταν δείτε πόσα ρούχα έχετε, ίσως αλλάξετε γνώμη για τα ψώνια (και σώσετε τον λογαριασμό σας). Υιοθετήστε την ίδια στρατηγική και στα ψώνια για τρόφιμα. Μην πάτε στο σούπερ μάρκετ πεινασμένοι, γιατί θα θέλετε να αγοράσετε τα πάντα. Κοιτάξτε το ψυγείο σας, κάντε λίστα και μείνετε σε αυτή.

3. Καθορίστε μέρες «με» και «χωρίς λεφτά»

Αντί να αρνείστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να ξοδέψετε χρήματα, κάντε κάτι διαφορετικό. Δεν θα πάτε για ψώνια αυτό το Σάββατο; Τι θα λέγατε για έναν περίπατο; Αν θέλετε να αποφύγετε την τηλεόραση και τις διαφημίσεις που σας βάζουν σε πειρασμό, γιατί να μην κάνετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο Αυτό θα μειώσει τα έξοδα σας και θα σας επιτρέψει να περάσετε περισσότερο χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα ή μόνοι σας.

4. Κάντε στον εαυτό σας μια σημαντική ερώτηση

Κάθε φορά που θέλετε να αγοράσετε κάτι ακριβό, ρωτήστε τον εαυτό σας αν το χρειάζεστε πραγματικά. Στην αρχή θα βρίσκετε δικαιολογίες για να το αγοράσετε. Με τον καιρό, θα συνειδητοποιήσετε ότι πρέπει να το κόψετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 11 =