αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πήγαινε λίγο νωρίτερα»: 2+1 εύκολες συμβουλές καριέρας από έναν MBA καθηγητή

«Πήγαινε λίγο νωρίτερα»: 2+1 εύκολες συμβουλές καριέρας από έναν MBA καθηγητή

Ναι, όλοι θέλουν να είναι πετυχημένοι στην καριέρα τους. Να βρουν «την καλύτερη θέση. Να παίρνουν έναν καλό μισθό. Και ενώ οι περισσότεροι εστιάζουν στα «μεγάλα πλάνα» που θα τους οδηγήσουν ως τον τελικό στόχο, υπάρχουν μερικά εύκολα πράγματα, τα οποία οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κάνουν.

Τρεις τέτοιους κανόνες παραθέτει σε άρθρο του στο CNBC ο Scott Galloway, καθηγητής MBA στο New York University.

1# Πήγαινε νωρίτερα. Τα πράγματα εδώ είναι απλά σύμφωνα με τον καθηγητή. Το να πας σε μια συνάντηση λίγο νωρίτερα, είναι ο καλύτερος και ο πιο εύκολος τρόπος για να κάνεις θετική πρώτη εντύπωση. Απλά κάνε το. Και σίγουρα κανείς δεν θέλει να είναι το άτομο που «πάντα φτάνει αργοπορημένο».

2# Έχε καλούς τρόπους. Πείτε “ευχαριστώ” στους συναδέλφους σας για τη συμβολή τους. Πείτε μπράβο στους ανθρώπους όταν κάνουν κάτι σπουδαίο. Προσφέρετε βοήθεια όταν βλέπετε κάποιον που προσπαθεί.

Οι καλοί τρόποι θα σας κάνουν πιο συμπαθητικούς. Θα διαπιστώσετε ότι οι άνθρωποι θα είναι πιο πρόθυμοι να απαντήσουν στις κλήσεις σας ακόμα και την Κυριακή το βράδυ. Και όταν κάνετε ένα λάθος (το οποίο θα κάνετε), μια καλή συμπεριφορά μπορεί να σας δώσει μια δεύτερη ευκαιρία – ακόμα κι αν δεν σας αξίζει.

3# Follow up. Σε όλη την καριέρα σας, θα συναντήσετε μερικούς πολύ εντυπωσιακούς και ταλαντούχους ανθρώπους. Κάποιοι μέσω της εργασίας, κάποιοι όχι. Όποιοι κι αν είναι, κράτα μια επαφή μαζί τους. Πείτε τους ότι τους εκτιμάτε. Μοιραστείτε ένα άρθρο που μπορεί να τους ενδιαφέρει. Εάν σας ζήτησαν να απαντήσετε σε κάτι, κάντε το. Όλα αυτά τα πράγματα είναι κάτι περισσότερο από ευγένεια, και σίγουρα θα σε θυμάται ο άλλος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 5 =