αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠέφτουν τα κρυπτονομίσματα- Πολλά χρήματα κάνουν «φτερά»

Πέφτουν τα κρυπτονομίσματα- Πολλά χρήματα κάνουν «φτερά»

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα crypto μετά την προσωρινή ανάκαμψη ελέω Fed. Bitcoin, ethereum και άλλα κρυπτονομίσματα υποχωρούν, διευρύνοντας τις εβδομαδιαίες απώλειες μετά το sell off των προηγούμενων ημερών, που είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες δισ. δολάρια να κάνουν «φτερά» μέσα σε λίγες ώρες. Λίγο μετά τις 16:30 το απόγευμα της Παρασκευής (22/3), το bitcoin διαπραγματεύεται στις 62.955,52 δολάρια, καταγράφοντας απώλειες 3,59%. Το ethereum έχει κατέβει στις 3.300,70 δολάρια, σημειώνοντας πτώση σχεδόν 4%.

Στα 0,60 δολάρια έχει υποχωρήσει το XRP της Ripple με απώλειες 5,35%. Στα 548 δολάρια το native token της Binance με απώλειες άνω του 3%. To solana, παρά την αξιοσημείωτη ανθεκτικότητά του, έχει παρασυρθεί πλέον από το αρνητικό κλίμα στα crypto και διαπραγματεύεται στα 169 δολάρια με ημερήσιες απώλειες άνω του 10%. Στα 0,60 δολάρια το cardano με ημερήσιες απώλειες άνω του 4,5%.

Η απότομη διόρθωση της αγοράς κρυπτογράφησης, μετά το νέο ιστορικό υψηλό του bitcoin κοντά στις 74.000 δολάρια την προηγούμενη εβδομάδα, συνδέεται και με το profit taking, καθώς αρκετοί ήταν οι επενδυτές που θεώρησαν πως έφθασε η στιγμή να πουλήσουν για να κατοχυρώσουν ορισμένα από τα κέρδη τους στο blockchain.

Παράλληλα, σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν και οι αυξανόμενες καθαρές εκροές από το οικοσύστημα των ETFs, το οποίο μέχρι πρότινος παρείχε σημαντικό καύσιμο για την εκτόξευση του bitcoin σε «back to back» ιστορικά υψηλά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × five =