αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Πέφτει» η μετοχή της GameStop

«Πέφτει» η μετοχή της GameStop

Βουτιά σημείωσε χτες η μετοχή της GameStop Corp. χάνοντας στα χαμηλά της ημέρας έως και 35% καθώς οι επενδυτές που έχουν τοποθετηθεί για πτώση (bearish) καλύπτουν τις θέσεις τους και ενώ οι μικροεπενδυτές που οδήγησαν το ράλι την προηγούμενη εβδομάδα στρέφονται σε άλλες περιοχές της αγοράς, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η αλυσίδα βιντεοπαιχνιδιών υποχώρησε για δεύτερη φορά σε τρεις συνεδριάσεις. Οι μετοχές της εταιρείας κατρακύλησαν μέχρι τα $213,07 στη Νέα Υόρκη, με τις χρηματιστηριακές αρχές να προχωρούν σε προσωρινή αναστολή των συναλλαγών. Η μετοχή τελικά κατρακύλησε 31% και έκλεισε στα 225,00 δολ. 

Την προηγούμενη εβδομάδα η GameStop κατέγραψε ένα πρωτοφανές ράλι 400% καθώς βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μικροεπενδυτών που χρησιμοποιούν κοινωνικά δίκτυα όπως το Reddit για να συζητούν και να συντονίζουν τις επενδύσεις τους. 

Συνολικά τον Ιανουάριο ο τίτλος της εταιρείας εκτοξεύτηκε κατά 1.600% καθώς ορδές επενδυτών έσπευσαν να αγοράσουν μετοχές. Τώρα η τάση αυτή φαίνεται να αναστρέφεται, αναφέρει το Bloomberg. 

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 1 =