αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πέτυχα επειδή κέρδισα… πολλές λοταρίες»: Ο Jeff Bezos μιλά για τον ρόλο της τύχης

«Πέτυχα επειδή κέρδισα… πολλές λοταρίες»: Ο Jeff Bezos μιλά για τον ρόλο της τύχης

Ο Jeff Bezos είναι αυτή την στιγμή ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, με μια περιουσία που ξεπερνά τα 119 δισ. δολάρια. Πρόκειται φυσικά για τον άνθρωπο που ξεκίνησε κάποτε την Amazon, και την μετέτρεψε σε έναν κολοσσό. Για να τα καταφέρει όλα αυτά χρειάστηκε σκληρή δουλειά και εφευρετικότητα, αλλά και κάτι άλλο, σύμφωνα με τον ίδιο τον Bezos: τύχη.

Όπως σημειώνει σε άρθρο του το CNBC, ο εμβληματικός ιδρυτής της Amazon έχει μιλήσει για τον ρόλο της τύχης στην διαδρομή του.

«Αισθάνομαι ότι έχω κερδίσει πολλές λοταρίες», έχει πει ο Jeff Bezos.

Συμπληρώνοντας: «Η Amazon είναι μια από τις λοταρίες που κέρδισα». Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Όπως εξηγεί ο γνωστός δισεκατομμυριούχος, για να φτάσεις στην επιτυχία πρέπει επίσης να έχεις υποστήριξη από κάπου. «Νομίζω ότι μια από τις προϋποθέσεις για να πάρεις μεγάλα ρίσκα, είναι να έχεις υποστήριξη από κάποιον», εξηγεί ο Bezos. Σημειώνοντας: «Πρέπει να έχεις μέντορες, πρέπει να έχεις κάποιον που να σε αγαπά. Αυτά είναι τα πράγματα που σου επιτρέπουν να «χτίσεις» και να βουτήξεις σε ένα άγνωστο έδαφος και να κάνεις κάτι νέο, επειδή γνωρίζεις ότι έχεις ένα σύστημα υποστήριξης».

Για την δική του περίπτωση, ο Bezos λέει: «Είχα μεγάλη λοταρία στα χέρια μου: τους γονείς μου». Παρά το γεγονός ότι η μητέρα του Bezos ήταν μια νεαρή διαζευγμένη μητέρα όταν αυτός ξεκίναγε την διαδρομή του, τον βοήθησε σημαντικά. Οι γονείς του Bezos πίστευαν στον γιο τους. Επένδυσαν 245.573 δολάρια στην Amazon το 1995, σύμφωνα με ένα ενημερωτικό δελτίο του 1997.

Όπως εξηγεί ο Mr Amazon, όλο αυτό το «υποστηρικτικό σύστημα» έπαιξε τον ρόλο του. Είναι χρήσιμο να έχεις κάποιον να σε βοηθήσει, ειδικά στο ξεκίνημα σου. Είτε πρόκειται για γονείς, είτε για έναν παππού, είτε για κάποιον φίλο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 4 =