αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠέτσας: Όποιος κυκλοφορεί μετά τις 22:00 την παραμονή Χριστουγέννων θα τον σταματά η αστυνομία

Πέτσας: Όποιος κυκλοφορεί μετά τις 22:00 την παραμονή Χριστουγέννων θα τον σταματά η αστυνομία

«Με εξαίρεση τους εργαζόμενους, όποιος κυκλοφορεί μετά τις 22:00 την παραμονή των Χριστουγέννων θα τον σταματήσει η Αστυνομία», τόνισε σε συνέντευξή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. 

Ο κ. Πέτσας, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1, πρόσθεσε ότι «αν κάποιος είναι με την οικογένειά του μέσα στο αυτοκίνητο και πηγαίνει αλλού, να ξέρει πως το πρόστιμο θα είναι βαρύ», τονίζοντας ότι αυτό θα είναι κριτήριο και για την Πρωτοχρονιά.

Τις γιορτές σχεδιάζονται περισσότεροι έλεγχοί, είπε ο κ. Πέτσας, διότι όπως επεσήμανε, «Η εικόνα είναι καλύτερη τις τελευταίες ημέρες και θα πρέπει να το διαφυλάξουμε αυτό». Κάλεσε επίσης τους πολίτες να μαζευτούν μεσημέρι κι όχι βράδυ με τις οικογένειές τους για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.  

Αναφορικά με τις μετακινήσεις μόνο για την παραμονή και ανήμερα τα χριστούγεννα και την  Πρωτοχρονιά, ο κ. Πέτσας είπε πως οι πολίτες μπορούν να κινηθούν με τον κωδικό 6.

Επίσης, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα τοπικά lockdown σε περίπτωση που  ο κορωνοϊός «ξεφύγει ξανά». Όσον αφορά τις περιοχές αυξημένου ιικού φορτίου και τη πιθανότητα άρσης του lockdown, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι  μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021 θα ακολουθηθούν τα γενικά μέτρα και αργότερα θα εξεταστεί η φάση της σταδιακής απελευθέρωσης  για ορισμένες γεωγραφικές περιοχές και κοινωνικές δραστηριότητες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × two =