αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Πέρασε» από τη βουλή η αύξηση του κατώτατου μισθού- Πότε αναμένεται να κάνει επίσημη «πρεμιέρα»

«Πέρασε» από τη βουλή η αύξηση του κατώτατου μισθού- Πότε αναμένεται να κάνει επίσημη «πρεμιέρα»

Με ευρεία πλειοψηφία υπερψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, αναφορικά με την επίσπευση της αύξησης του κατώτατου μισθού. «Η κυβέρνηση θα ψηφίσει τον ενιαίο αυξημένο κατώτατο μισθό τον Ιανουάριο του 2019», τόνισε η υπουργός Εργασίας από το βήμα της Βουλής.

Κατά την ψηφοφορία υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ένωση Κεντρώων.

Κατά της τροπολογίας ψήφισε το ΚΚΕ ζητώντας να γίνει αποδεκτή δική του τροπολογία η οποία όριζε άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. “Παρών” ψήφισαν Χρυσή Αυγή και Ποτάμι.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση αξιολόγησης, για τις συνέπειες της ρύθμισης, με τις προτεινόμενες διατάξεις τίθενται μόνο για το έτος 2018 ειδικά χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση της διαδικασίας διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου, με διατήρηση όλων των ενδιάμεσων σταδίων, έτσι ώστε η διαδικασία να ξεκινήσει εντός του τελευταίου δεκαήμερου του Σεπτεμβρίου 2018 και να ολοκληρωθεί εντός του τελευταίο δεκαπενθημέρου του Ιανουαρίου 2019.

Πηγή: Insider.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 1 =