αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε tips για να προσαρμοστείς σε μια νέα πραγματικότητα: Εξηγεί η Business & Life Coach Μαρία Μισύρη

Πέντε tips για να προσαρμοστείς σε μια νέα πραγματικότητα: Εξηγεί η Business & Life Coach Μαρία Μισύρη

Στους περισσότερους από εμάς, έχει τύχει τουλάχιστον μια φορά στην ζωή μας: Να χρειαστεί να προσαρμοστούμε σε μια νέα πραγματικότητα, η οποία θεωρούμε ότι δεν μας ταιριάζει. Μπορεί να πρόκειται για μια ολική αλλαγή καριέρας ή για επιμέρους tasks που ξαφνικά «έπεσαν» πάνω μας. Και πως μπορείς να χειριστείς μια τέτοια άβολη κατάσταση;

«Βασική προϋπόθεση στην προσαρμοστικότητα, είναι να έχεις ήδη συνειδητοποιήσει ότι αυτό που κάνεις σε οδηγεί σε έναν προορισμό που σου ταιριάζει», λέει η Business & Life Coach, Μαρία Μισύρη. Το It’s Possible την συνάντησε και η ίδια παραθέτει 5 απλά tips για να προσαρμοστείς σε μια νέα πραγματικότητα.

1# Σωστή νοοτροπία. Πρέπει να σκεφτόμαστε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε όλα. Όποιον στόχο κι αν βάλουμε. Αρκεί να συλλέξουμε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που έχουμε στον εαυτό μας, και τα οποία θα μας φτάσουν στον στόχο. Ακόμα κι αν δυσκολευόμαστε με κάποια επιμέρους κομμάτια στην δουλειά μας, πρέπει να εστιάσουμε στις δεξιότητες που έχουμε και θα μας βοηθήσουν να τα βγάλουμε σε πέρας.

2# Δες τα κομμάτια που σου αρέσουν. Όσο δυσάρεστη κι αν φαίνεται μια δραστηριότητα, σίγουρα υπάρχουν και κομμάτια που μας αρέσουν μέσα σε αυτή. Ακόμα και το χρηματικό κομμάτι στο τέλος του μήνα, μπορεί να είναι ένα θετικό στοιχείο μέσα σε μια δύσκολη κατάσταση.

3# Εστίασε σε αυτά που μαθαίνεις. «Από όλες τις εμπειρίες και από όλες τις δραστηρίοτητες που κάνεις, γίνεσαι άλλος άνθρωπος. Εξελίσσεις κάποιες δεξιότητες σου», σημειώνει η Μαρία Μισύρη. Και κάπως έτσι μπορείς να πας στο επόμενο level. Ακόμα κι αν είσαι σε μια παροδική δουλειά, όπως π.χ. στο σερβις μιας καφετέριας, μπορείς να πάρεις πράγματα. Εκεί μαθαίνεις για παράδειγμα πως λειτουργεί ένα café, κάτι που ίσως σου φανεί χρήσιμο στην συνέχεια. Επίσης έρχεσαι σε επαφή και μιλάς με πολύ κόσμο, έτσι μπορείς να αναπτύξεις και αυτό το skill σου.

4# Σκέψου το «γιατί» δεν σου αρέσει κάτι. Συνήθως έχουμε κάποιες εμπειρίες στην ζωή μας, οι οποίες μας έκαναν να πιστεύουμε ότι κάτι δεν μας αρέσει. «Αυτό είναι κάτι που το κουβαλάμε μαζί μας και στην συνέχεια», λέει η Μαρία Μισύρη. Κάπως έτσι καταλήγουμε στο να λέμε ότι δεν μας αρέσει το ένα ή το άλλο κομμάτι στην δουλειά. Κι όμως, αν δουλέψουμε πάνω σε κάτι, αυτή η εντύπωση που έχουμε μπορεί να αλλάξει.

5# Να θυμάσαι τον στόχο. Όσο δύσκολη κι αν είναι μια κατάσταση, πρέπει να θυμάσαι τον μεγάλο σου στόχο. Είναι κάτι που μπορεί να σου δώσει ώθηση, ακόμα και όταν είσαι σε μια δουλειά που δεν σου αρέσει. ‘Η ακόμα κι όταν κάνεις επί μέρους μικρά tasks που δεν σου αρέσουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 5 =