αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε tips για να παίρνεις εξυπνότερες αποφάσεις πιο γρήγορα

Πέντε tips για να παίρνεις εξυπνότερες αποφάσεις πιο γρήγορα

Ο δισεκατομμυριούχος Jeff bezos το έχει πει: Δεν αρκεί μόνο να παίρνεις καλές αποφάσεις. Παίζει ρόλο και πόσο γρήγορα παίρνεις τις αποφάσεις. Ο ίδιος χρησιμοποιεί τον «κανόνα του 70%». Το εξηγεί με απλά λόγια: «Πάρε μια απόφαση όταν γνωρίζεις το 70% των πληροφοριών που επιθυμείς. Αν περιμένεις να φτάσεις στο 90%, στις περισσότερες περιπτώσεις πιθανόν θα είσαι αργός».

Δεν είναι όμως ο μόνος τρόπος. Παρακάτω θα δεις 5 απλά tips για να παίρνεις εξυπνότερες αποφάσεις πιο γρήγορα. Εντοπίσαμε αυτά τα tips από μια μεγαλύτερη λίστα που έφτιαξε το αμερικανικό Success.com.

1# Παρέμεινε πιστός στην αποστολή σου. Ειδικά στην αρχή και ειδικά αν ξεκινάς μια startup, είναι σημαντικό οι αποφάσεις σου να ταυτίζονται με την αποστολή σου. Πιθανότατα δεν έχεις τους οικονομικούς πόρους και τις γνώσεις για να ανοιχτείς σε ένα ευρύτερο πεδίο και να το κάνεις με επιτυχία. Όταν είσαι μπροστά σε ένα σταυροδρόμι λοιπόν, αναρωτήσου ποια απόφαση σε φέρνει πιο κοντά στον μεγάλο στόχο σου. Μετά η επιλογή θα είναι πιο εύκολη.

2# Όρισε ένα χρονικό όριο. Βάλτε στον εαυτό σας ένα ‘χρονόμετρο’ που θα σας βοηθήσει να επικεντρωθείτε στην απόφαση αντί να αφήσετε το μυαλό σας να περιπλανιέται. Με την πίεση ενός χρονικού ορίου, θα πρέπει να φτάσετε στην καρδιά του θέματος πιο γρήγορα και να δείτε γρήγορα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, κάτι που διαφορετικά δεν θα κάνατε.

3# Λίγες αποφάσεις. Πολλοί άνθρωποι αναλώνονται στο να λαμβάνουν πολλές μικρές αποφάσεις κάθε ημέρα. Και κάπως έτσι έρχεται η κόπωση. Αυτοματοποίησε τις μικρές και ασήμαντες αποφάσεις. Και επικεντρώσουν σε αυτές που κάνουν πραγματικά την διαφορά. Δώσε την ενέργεια σου εκεί.

4# Έλεγξε αυτό που μπορείς να ελέγξεις. Είναι μια παγίδα στην οποία πέφτουν πολλοί νέοι επιχειρηματίες και όχι μόνο: Προσπαθούν να ελέγξουν τα πάντα. Ένα είναι σίγουρο: Δεν μπορείς να ελέγξεις τα πάντα. Η εστίαση σε πράγματα που δεν είναι μέσα στο πεδίο ελέγχου σας, θα σας κάνει… υπερβολικά αργούς.

5# «Αγκαλιάστε» την αβεβαιότητα. Και κάπως έτσι επιστρέφουμε στον κανόνα του Jeff Bezos που λέγαμε στην αρχή. Σε πολλές περιπτώσεις -και ειδικά όταν έχεις μια startup- πρέπει να είσαι γρήγορος. Ο στόχος δεν είναι να είσαι 100% σίγουρος για την απόφαση σου. Δεν θα έχεις πάντα όλες τις πληροφορίες στη διάθεση σου. Αλλά θα πρέπει να πάρεις μια γρήγορη απόφαση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × one =