αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε tips για να επιστρέψεις στο γραφείο μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, χωρίς να «τρελαθείς»

Πέντε tips για να επιστρέψεις στο γραφείο μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, χωρίς να «τρελαθείς»

Ωραία, πέρασες όπως ήθελες τις ημέρες των Χριστουγέννων, διασκέδασες, είδες αγαπημένα σου πρόσωπα, έφαγες καλά φαγητά και γλυκά. Ίσως πήγες και κάποιο ταξίδι. Τώρα όμως είναι… η ώρα της επιστροφής. Ναι, της επιστροφής στο γραφείο. Και η αλήθεια είναι ότι στους περισσότερους παίρνει λίγο χρόνο για να προσαρμοστούν. Πλέον πρέπει να μπεις πάλι στο καθημερινό σου πρόγραμμα, να ξυπνάς νωρίς και να έχεις deadlines που τρέχουν.

Και τι μπορείς να κάνεις για να «επιβιώσεις». Υπάρχει λύση. Για την ακρίβεια εδώ έχουμε 5 κινήσεις που θα σε βοηθήσουν να (ξανά) μπεις ομαλά σε ρυθμούς δουλειάς. Έτοιμοι;

Επιστροφή νωρίς. Καλό θα ήταν να γυρίσεις στη «βάση» σου μια μέρα προτού τελειώσει η άδεια. Σε αυτό το διάστημα θα μπορέσεις να εγκλιματιστείς και να ανασυγκροτηθείς πριν από την πρώτη μέρα στο γραφείο.

Κάνε ένα διάλειμμα. Μπορεί η καντίνα του γραφείου ή το γειτονικό καφέ να μην είναι το γραφικό εστιατόριο που έπινες και έτρωγες, χαζεύοντας το ηλιοβασίλεμα ή το χιονισμένο τοπίο, αλλά οπωσδήποτε είναι μια καλή διακοπή από την εργασιακή ρουτίνα θα σε βοηθήσει να κρατήσεις τα μυαλά σου στη θέση τους.

Μην ενδώσεις στον τρόμο του inbox. Είναι σίγουρο ότι επιστρέφοντας στο γραφείο, θα δεις στο email σου ένα μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Μην τρομάξεις και αντιμετώπισε τα χαλαρά – δεν είσαι υποχρεωμένος να απαντήσεις αμέσως σε όλα.

Πλάνο. Είναι χρήσιμο να φτιάξεις ένα ενδεικτικό πλάνο, ώστε να έχεις έναν μπούσουλα που σε καθοδηγεί. Σκέψου ποια projects πρέπει να τρέξουν, ποια να ολοκληρωθούν και ποια να μην ξεκινήσουν καν.

Θα ξανά έχεις χρόνο για διακοπές. Ναι, πέρα από την δουλειά που έχεις μπροστά, σίγουρα θα έρθουν πάλι ημέρες διακοπών. Μπορεί το Πάσχα να μοιάζει μακρινό, αλλά σκέψου κάτι πιο κοντινό. Πότε είναι άραγε το επόμενο κενό τριήμερο σου; Σχεδίασε κάτι καλό για τότε. Και μόνο η σκέψη θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × three =