αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε tips για να δουλεύεις από οπουδήποτε, αν δεν έχεις δικό σου γραφείο

Πέντε tips για να δουλεύεις από οπουδήποτε, αν δεν έχεις δικό σου γραφείο

Στην digital εποχή που ζούμε, δεν είναι απαραίτητο να έχεις το δικό σου γραφείο για να δουλεύεις. Ειδικά αν είσαι startupper ή freelancer. Μπορείς να εργαστείς ή να κάνεις meetings σε οποιοδήποτε μέρος. Σε έναν co-working χώρο ή ακόμα και σε ένα καφέ. Σε οποιαδήποτε πόλη ή χώρα. Αρκεί να υπάρχει ίντερνετ φυσικά στο μέρος από όπου θες να εργαστείς.

Όπως έχουμε ξανά πει, σε αυτό το remote μοντέλο βασίστηκε και το It’s Possible για να αναπτυχθεί. Για να το κάνεις σωστά όμως, πρέπει να προσέξεις 5 συγκεκριμένα πράγματα.

1# Φόρτιση: Οκ, το μέρος που θα επιλέξεις για να εργαστείς μπορεί να έχει πρίζες. Σκέψου όμως ότι σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να μην έχει. ‘Η μπορεί οι διαθέσιμες πρίζες να μην είναι κοντά στην θέση σου. Όταν αποφασίζεις να βγεις έξω για δουλειά, φρόντισε οι συσκευές σου να είναι φορτισμένες. Αν έχεις και φορητούς φορτιστές μαζί, ακόμα καλύτερα.

2# Μάθε τα hot spots της περιοχής σου: Ειδικά στην περιοχή σου, πρέπει να γνωρίζεις τις διαθέσιμες επιλογές. Μάθε μερικά cafe, εστιατόρια και λόμπι ξενοδοχείων, που είναι κατάλληλα για εργασία και βάλε τα στην λίστα σου. Είναι εκεί που θα πας να εργαστείς ή να κάνεις ένα meeting, όταν το θες.

3# Οργάνωσε την τσάντα σου: Εκεί πρέπει να έχεις οτιδήποτε χρειάζεσαι. Μην ξεχνάς, ότι η βάση σου μπορεί να είναι… μακριά. Αν έχεις ξεχάσει κάτι σημαντικό, μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα. Έχε οπωσδήποτε μαζί σου laptop, smartphone, τους φορτιστές τους, ακουστικά, στυλό και χαρτικά.

4# Έτοιμος για πρωί και βράδυ: Δεν είναι απίθανο να ξεκινήσεις την εργάσιμη ημέρα σου το πρωί, να κάνεις συναντήσεις, δουλειές, και να καταλήξεις να είσαι έξω μέχρι το βράδυ. Φρόντισε λοιπόν να φοράς ρούχα κατάλληλες για όλες τις ώρες. Στους άνδρες είναι λίγο πιο εύκολο αυτό- στις γυναίκες πιο δύσκολο.

5# Φτιάξε τον χάρτη σου: Αν π.χ. μέσα σε μια ημέρα έχεις 3 συναντήσεις, πρέπει να γνωρίζεις από πριν, το πως θα πας από μέρος σε μέρος. Αν υπάρχουν σταθμοί μετρό, αν εξυπηρετεί το ΙΧ ή αν μπορείς να πας με τα πόδια. Το χειρότερο είναι να περιπλανιέσαι μέσα σε μια πόλη, χωρίς να γνωρίζεις το αν θα φτάσεις εγκαίρως στην επόμενη συνάντηση. Για αυτό λοιπόν φτιάξε τον χάρτη σου εξ αρχής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − five =