αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε tips για να «δημιουργήσεις» χρόνο μέσα στην ημέρα σου και να τρέξεις ένα παράλληλο project

Πέντε tips για να «δημιουργήσεις» χρόνο μέσα στην ημέρα σου και να τρέξεις ένα παράλληλο project

«Δεν έχω χρόνο». Αυτή είναι ίσως η πιο συνηθισμένη δικαιολογία που θα ακούσεις από ανθρώπους που έχουν μια ιδέα για ένα παράλληλο project, αλλά δεν την κάνουν ποτέ πράξη.

Γράφει ο Γιάννης Μπελεγρίνης

Το να ξεκινήσεις ένα παράλληλο project δεν είναι καθόλου κακή τακτική. Με αυτό τον τρόπο μειώνεις το ρίσκο, αφού ακόμα κι αν το project σου αποτύχει, εσύ απλά συνεχίζεις την πρωινή δουλειά σου την οποία δεν άφησες ποτέ. Φυσικά αν κρατήσεις την πρωινή δουλειά σου, θα έχεις και μια σταθερή πηγή εισοδήματος όσο αναπτύσσεις το project σου. Μην ξεχνάς ότι η business ιδέα σου, όσο καταπληκτική κι αν είναι, μάλλον δεν θα σου φέρει χρήματα αμέσως.

Αλλά πως μπορείς να… δημιουργήσεις χρόνο για το παράλληλο project σου; Εδώ είναι 5 tips.

1# Διάλεξε μια ή περισσότερες ημέρες. Αν νομίζεις ότι μπορείς να τα τρέχεις όλα μαζί, συνέχεια, τότε μάλλον θα απογοητευτείς πολύ γρήγορα. Φτιάξε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, και επέλεξε 1,2 ή 3 ημέρες στις οποίες θα δουλεύεις για το παράλληλο project σου μέσα στην εβδομάδα. Αποκλειστικά για αυτό. Πιθανότατα μπορείς να το κάνεις στα ρεπό σου.

2# Ξύπνα νωρίς, κοιμήσου αργά. Αν θέλεις οπωσδήποτε να χωρέσεις το project σου μέσα στην εργάσιμη ημέρα σου, τότε πρέπει να δημιουργήσεις… περισσότερες ώρες. Τι μπορείς να κάνεις: Να ξυπνάς νωρίτερα και να κοιμάσαι πιο αργά, έτσι ώστε να έχεις χρόνο για το νέο σου δημιούργημα. Να έχεις όμως στα υπόψη ότι αυτό δεν θα μπορείς να το κάνεις για πάντα χωρίς διαλείμματα. Κάποια στιγμή θα έρθει η κόπωση.

3# Φτιάξε λίστες. Ακόμα και καθημερινά. Γράψε τα tasks που πρέπει να ολοκληρώσεις. Έτσι θα είσαι πιο παραγωγικός, δεν θα ξεχνάς τις δουλειές που έχεις να κάνεις, και θα μπορείς να ολοκληρώσεις αυτά που θες πιο γρήγορα.

4# Βρες συνεργάτη. Αν δεν πέφτει σε εσένα όλος ο όγκος δουλειάς, θα μπορείς να δουλέψεις σε μικρότερα χρονικά πλαίσια και θα είσαι πιο ξεκούραστος. Βρες έναν ή περισσότερους συνεργάτες για να αναπτύξετε μαζί το project.

5# Κάνε το χόμπι. Όταν οι άνθρωποι λένε ότι δεν έχουν χρόνο για ένα παράλληλο project, συνήθως σημαίνει ότι προτιμούν να ξοδέψουν τον ελεύθερο χρόνο τους σε χόμπι ή άλλες ξεκούραστες δραστηριότητες. Εδώ είναι το μυστικό: Κάνε το νέο σου project χόμπι. Επέλεξε δηλαδή κάτι που θα σε ευχαριστεί, άρα οι ώρες που θα αφιερώνεις σε αυτό δεν θα είναι «δουλειά» με την σκληρή έννοια

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 − two =