αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠέντε tips για να βγάζεις «επαγγελματικές» φωτογραφίες από το smartphone σου

Πέντε tips για να βγάζεις «επαγγελματικές» φωτογραφίες από το smartphone σου

Πλέον τα περισσότερα smartphones της αγοράς έχουν πολύ καλές κάμερες. Οι οποίες σου δίνουν τη δυνατότητες να βγάλεις καλές φωτογραφίες. Ωστόσο, δεν αρκεί μόνο η καλή κάμερα, αλλά και η χρήση που κάνεις εσύ. Παρακάτω θα δεις 5 tips για να βγάζεις «επαγγελματικές» φωτογραφίες από το κινητό σου, έτσι όπως τα διαβάσαμε στο ipop.gr.

Φωτισμός

Είναι αλήθεια. Ο φωτισμός παίζει μεγάλο ρόλο ώστε να έχεις μια υπέροχη φωτογραφία. Τσέκαρε τις σκιές που δημιουργεί ο ήλιος.

Παρατήρησε το φως που αντανακλά στα κτίρια. Και μπορείς να βγάλεις πολλές φωτογραφίες στην λεγόμενη «golden hour», λίγο μετά την ανατολή του ηλίου ή λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα.

Το κινητό σου δεν λειτουργεί και με τον καλύτερο τρόπο σε περιπτώσεις χαμηλού φωτισμού.

Μην κάνεις ζουμ

Μην κάνεις ζουμ με το κινητό σου γιατί δεν θα φαίνεται ποτέ καθαρή η φωτογραφία. Αντ’ αυτού χρησιμοποίησε τα πόδια σου και πήγαινε πιο κοντά! Όχι, το ζουμ απ’ το κινητό δεν είναι ποτέ καλή ιδέα!

Κούνα το χέρια, όχι το κινητό

Προσπάθησε να μην κουνάς το κινητό σου και για να το κάνεις αυτό, κάνε λίγη εξάσκηση στο πώς το κρατάς.

Κράτησέ το οριζόντια αντί για κάθετα γιατί σου δίνει ένα ευρύτερο πλαίσιο.
Δες ποιο κουμπί σε εξυπηρετεί καλύτερα για να βγάλεις τη φωτογραφία, αν είναι το μεσαίο ή αυτό της έντασης ή ακόμη και ο αυτόματος χρονοδιακόπτης.

Όλα είναι θέμα γωνίας

Άλλαξε την οπτική γωνία. Αν θέλεις η φωτογραφία σου να βγει καλύτερα, αν κάτι δεν σου αρέσει στο αποτέλεσμα, τότε το κλειδί είναι να αλλάξεις τη γωνία λήψης της φωτογραφίας.

Μπορεί να χρειαστεί να καθίσεις στο έδαφος, να ανέβεις σε ένα ψηλό σημείο, να μετακινηθείς στο πλάι, να αλλάξεις το point of view, που λένε και οι Άγγλοι!

Καθάρισε την κάμερα

Ένας απλός κανόνας που πολύ συχνά ξεχνάμε. Καθάρισε την κάμερα!

Ακόμη κι αν θεωρείς πως δεν έχει τίποτα, πρέπει να καθαρίσεις την κάμερα με ένα πανάκι για να έχεις μια πιο καθαρή εικόνα και ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 1 =