αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε tips για να αναπτύξεις το παράλληλο project σου ενώ έχεις μία full-time δουλειά

Πέντε tips για να αναπτύξεις το παράλληλο project σου ενώ έχεις μία full-time δουλειά

Αρκετές από τις μεγάλες digital εταιρίες που βλέπουμε γύρω μας (Skroutz, Spitogatos κ.α.) ξεκίνησαν ως παράλληλα projects. Ναι, όσο κι αν σήμερα φαίνεται απίστευτο, κάποτε κάποιοι άνθρωποι ξεκίνησαν αυτά τα brands, ενώ ταυτόχρονα είχαν μία άλλη πρωινή δουλειά. Στην συνέχεια τα projects αυτά αναπτύχθηκαν και από ένα σημείο και μετά οι ιδρυτές τους μπήκαν ολοκληρωτικά σε αυτά. Έγινε η κανονική δουλειά τους.

Αλλά εδώ υπάρχει ένα ερώτημα που έχουν πολλοί: Πως θα βρω χρόνο για να αναπτύξω ένα παράλληλο project ενώ έχω μία άλλη full-time δουλειά; Μπορεί να γίνει. Το έχουν κάνει πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Μπορείς να το κάνεις και εσύ. Αρκεί να κινηθείς μεθοδικά. Εδώ είναι λοιπόν 5 tips που θα σε βοηθήσουν. Έτσι όπως τα διαβάσαμε στην αμερικανική Thrive Global.

Δημιούργησε μία πρωινή ρουτίνα

«Το να έχεις μια πρωινή ρουτίνα αλλάζει το παιχνίδι», λέει η Stephanie Hendrick, certified business coach και time management expert, η οποία συνιστά να ξυπνάς μια ή δύο ώρες νωρίτερα για να εργαστείς για το παράλληλο project σου. «Το μυαλό σου είναι το πιο καθαρό, δεν υπάρχουν περισπασμοί και το καλύτερο είναι ότι νιώθεις ολοκληρωμένος πριν ξεκινήσει η μέρα σου», λέει. Η ρουτίνα σας είναι μοναδική για εσάς, και όλοι πρέπει να βρουν το μοντέλο που τους ταιριάζει. Θυμήσου και την πρωινή ρουτίνα του Richard Branson. Είναι ίδια εδώ και 50 χρόνια.

Χρονικά blocks

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι για να αναπτύξουν ένα παράλληλο project πρέπει να δουλεύουν αδιάκοπα, μέρα- νύχτα, για αυτό. Καλύτερα να κινηθείς σε ένα πιο ρεαλιστικό δρόμο: Φτιάξε μικρά χρονικά blocks. «Εργαστείτε για το project σας σας σε βήματα των 15 λεπτών», λέει η Debra Eckerling, coach παραγωγικότητας και συγγραφέας του Your Goal Guide: A Roadmap for Setting, Planning, and Acchieving Your Goals. «Ενώ μερικές φορές χρειάζεται να αφιερώσετε ένα ολόκληρο απόγευμα για να εργαστείτε για μεγάλα stasks, η συνεχής εργασία σε μικρά χρονικά blocks λειτουργεί αθροιστικά».

Ο κανόνας «5 από τις 7 ημέρες»

Αυτός ο κανόνας σας παρέχει την ευελιξία να αποφασίσετε πόσες ημέρες μπορείτε να εργαστείτε ρεαλιστικά για το project σας μέσα στην εβδομάδα. Οι περισσότεροι επιλέγουν πέντε από τις επτά ημέρες, αλλά μπορεί να είναι και λιγότερες. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να στήσεις ένα πρόγραμμα που λειτουργεί για εσένα.

Κατέγραψε την πρόοδο σου

Η καταγραφή της προόδου είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την επίτευξη των δημιουργικών σας στόχων, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην τόνωση της αυτοπεποίθησής σας. Μπορείς να καταγράφεις την πρόοδο σου ακόμα και καθημερινά. Με αυτόν τον τρόπο, στο τέλος της εβδομάδας ή του μήνα, ακόμα κι αν είστε απογοητευμένοι που δεν κάνατε περισσότερα, μπορείτε να κοιτάξετε το ημερολόγιό σας και να είστε περήφανοι για τα επιτεύγματα και την αφοσίωσή σας. Είναι πάντα ωραίο να έχετε μια υπενθύμιση ότι πραγματικά εργάζεστε για τους στόχους σας.

Αρκετός ύπνος

Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά η προσπάθεια να αναπτύξετε ένα project μετά τη δουλειά είναι λιγότερο πιθανό να πετύχει εάν είστε συνεχώς εξαντλημένοι και τα μάτια σας κλείνουν. Εάν σας λείπει ύπνος, δεν θα έχετε την ενέργεια ή τη δημιουργικότητα που θα χρειαστείτε για να «τρέξετε» το project σας στο τέλος μιας κουραστικής μέρας. Βάλε τον καλό ύπνο μέσα στις πρώτες προτεραιότητες σου. Είναι βασικό συστατικό για τον «μαραθώνιο» σου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή η επιχειρηματίας έχει χτίσει πολλές πηγές εισοδήματος και δίνει μερικές συμβουλές για να ξεκινήσεις ένα παράλληλο project

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − twelve =