αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε online καριέρες που μπορείς να ξεκινήσεις χωρίς (σχεδόν) καθόλου χρήματα

Πέντε online καριέρες που μπορείς να ξεκινήσεις χωρίς (σχεδόν) καθόλου χρήματα

Τι θα έλεγες να ξεκινήσεις να εργάζεσαι από το σπίτι, online, στα ωράρια που (περίπου) θέλεις, και χωρίς να έχεις κάποιον προϊστάμενο πάνω από το κεφάλι σου; Αν αυτό το concept σου ακούγεται ωραίο, τότε ίσως ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις μια online καριέρα. Ναι, αυτό μπορεί να γίνει από το δωμάτιο του σπιτιού σου. Με μόνα εργαλεία το laptop σου και το smartphone σου.

Φυσικά, ένα τέτοιο μοντέλο δεν είναι εύκολο όπως έχουμε ξανά πει. Ούτε συνεπάγεται… τεμπέλιασμα. Ο ανταγωνισμός άλλωστε στον online κόσμο είναι μεγάλος, και αν δεν κάνεις καλά τη δουλειά σου δεν θα καταφέρεις να επιβιώσεις επαγγελματικά.

Τι επιλογές έχει όμως κάποιος που θέλει να ξεκινήσει μια τέτοια καριέρα, από το δωμάτιο του σπιτιού του, χωρίς (σχεδόν) καθόλου χρήματα; Ας δούμε 5 συγκεκριμένες ιδέες.

1. Virtual assistant

Στην εποχή μας υπάρχουν τόσες πολλές εταιρίες που είτε δεν έχουν καθόλου φυσικά γραφεία, είτε επιτρέπουν στους εργαζομένους και τους συνεργάτες τους να δουλεύουν εξ αποστάσεως. Μπορείς να γίνεις λοιπόν ένας Virtual assistant. Ο άνθρωπος που μπορεί να κάνει μια σειρά από remote tasks, όπως το να απαντάς σε emails, να μιλάς σε τηλέφωνα ή να είσαι υπεύθυνος για οποιοδήποτε ήδους customer services.

2. Business coach

Εδώ βέβαια πρέπει να έχεις κάποιες βασικές γνώσεις. Τις οποίες θα τις μεταφέρεις στους ανθρώπους που θα θελήσουν να γίνουν «μαθητές» σου. Μπορείς να δουλεύεις εξ αποστάσεως με online μαθήματα και τηλεδιασκέψεις. Ενώ στην συνέχεια μπορείς να οργανώσεις και events.

3. Freelance content creator

Τα websites στην εποχή μας είναι αμέτρητα. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να φτιάχνει και το περιεχόμενο. Μπορείς λοιπόν να γίνεις ένας δημιουργός περιεχομένου. Να παρέχεις άρθρα για ένα ή περισσότερα sites. Ενώ υπάρχει επίσης η επιλογή να συνεργαστείς και με εταιρικά blogs.

4. Πωλητής στο eBay

Πάντα υπάρχουν αντικείμενα τα οποία μπορείς να πουλήσεις και έτσι να έχεις άμεσα έσοδα. Μέσα από πλατφόρμες όπως το eBay μπορείς να έχεις πελάτες από όλα τα μέρη του κόσμου.

5. YouTuber

Τους βλέπουμε να γίνονται όλο και περισσότεροι. Και στην Ελλάδα. Βγάζουν όλοι χρήματα; Φυσικά και όχι. Αλλά αν καταφέρεις να αναπτύξεις ένα μεγάλο κοινό, στη συνέχεια έχεις πιθανότητες να κλείσεις καλές διαφημιστικές συμφωνίες. Τότε θα έρθουν τα χρήματα. Μπορείς να ξεκινήσεις με μια μέτρια κάμερα ή απλά να τραβάς βίντεο με το smartphone σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 5 =