αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε low-cost business ιδέες, ιδανικές για φοιτητές που θέλουν έξτρα εισόδημα | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Πέντε low-cost business ιδέες, ιδανικές για φοιτητές που θέλουν έξτρα εισόδημα | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Είσαι φοιτητής, πηγαίνεις στα μαθήματα της σχολής σου (ή όχι και τόσο), αλλά έχεις ένα μόνιμο πρόβλημα: δεν έχεις ποτέ αρκετά χρήματα στην τσέπη σου, έτσι ώστε να καλύπτεις άνετα τις ανάγκες σου. Κάθε μήνας που περνά, είσαι «οριακά». Από την άλλη μεριά, είναι δύσκολο να ξεκινήσεις μια full-time δουλειά, αφού ο χρόνος σου δεν μπορεί να χωρέσει κάτι τέτοιο.

Ψυχραιμία. Παρακάτω θα δεις 5 λύσεις. Είναι 5 low-cost business ιδέες ιδανικές για φοιτητές που θέλουν έξτρα εισόδημα. Δηλαδή, πρόκειται για 5 business δραστηριότητες που μπορείς να ξεκινήσεις με ελάχιστο αρχικό μπάτζετ, να εργάζεσαι με ευέλικτα ωράρια, και να έχεις ένα έξτρα εισόδημα κάθε μήνα. Για δες:

1# Μαθήματα μέσω skype. Αν έχεις μια δεξιότητα, μια ξένη γλώσσα ή οποιεσδήποτε άλλες γνώσεις που μπορείς να διδάξεις σε άλλους, εδώ είναι η ευκαιρία σου. Μπορείς να κάνεις μαθήματα μέσω Skype. Και να έχεις υποψήφιους μαθητές από όλο τον κόσμο, αφού τα μαθήματα θα γίνονται online.

2# Pet- Sitter. Είναι μια τάση που την βλέπουμε όλο και πιο έντονα τα τελευταία χρόνια. Τα δεδομένα απλά: Γίνεσαι pet-sitter. Δηλαδή αυτός που αναλαμβάνει να πάει βόλτα τα κατοικίδια άλλων ανθρώπων ή να τα φιλοξενεί κατά το χρονικό διάστημα που οι ιδιοκτήτες τους λείπουν.

3# Πωλήσεις προϊόντων στο Amazon. Αν έχεις πράγματα που δεν χρειάζεσαι ή αν μπορείς να βρεις αντικείμενα με μεταπολιτική αξία, ήρθε η ώρα να μπεις στον κόσμο του Amazon. Και να δεις αν μπορείς να πουλήσεις κάποια από αυτά, βγάζοντας κέρδος. Πρόκειται φυσικά για μια δραστηριότητα με απολύτως ευέλικτα ωράρια. Θα την κάνεις όταν έχεις κενό χρόνο.

4# Διοργανωτής σε events. Μην ξεχνάς ότι είσαι νέος σε ηλικία, και αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα από τα «όπλα» σου. Αρκετά είναι τα events που θέλουν νέους ανθρώπους έτσι ώστε να κάνουν την οργάνωση και το προμοτάρισμα των εκδηλώσεων. Και να αμειφθούν για αυτό. Εδώ βέβαια τα ωράρια μπορεί να είναι λίγο πιο απαιτητικά, τουλάχιστον κατά την περίοδο πριν την «πρεμιέρα» ενός event.

5# Social Media Manager. Πιθανότατα ανήκεις στην γενιά που έχει μεγαλώσει μέσα στα social media. Αυτό το θέλουν αρκετές εταιρίες! Αν κοιτάξεις αγγελίες, θα διαπιστώσεις ότι συχνά αναζητούνται Social Media Managers. Αν το ΄χεις με τα κοινωνικά δίκτυα, κάνε αίτηση. Ίσως σε βοηθήσουν και μερικά σεμινάρια, για να μπεις πιο δυναμικά σε αυτό το πεδίο. Πρόκειται για μια δουλειά που επίσης γίνεται με digital τρόπο, ακόμα και από το σπίτι σου (αν το δέχεται η εταιρία).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − eleven =