αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε business projects που μπορείς να ξεκινήσεις από το σπίτι σου, με κάτω από 100 ευρώ

Πέντε business projects που μπορείς να ξεκινήσεις από το σπίτι σου, με κάτω από 100 ευρώ

Μπορεί κάποιοι όταν ακούν για «business project» να φαντάζονται εντυπωσιακά γραφεία και μεγάλα μπάτζετ, όμως στην εποχή μας η πραγματικότητα είναι διαφορετική σε αρκετές περιπτώσεις. Υπάρχουν επιλογές, έτσι ώστε να ξεκινήσεις κάτι δικό σου από το δωμάτιο του σπιτιού σου. Με χαμηλό μπάτζετ.

Γράφει ο Γιάννης Μπελεγρίνης

Πριν μερικές ημέρες κάναμε συνέντευξη με τον ιδρυτή της μπίρας Ammousa, η οποία ξεκίνησε από ένα σπίτι στην Πάτρα, με περίπου 100 ευρώ. Και σήμερα είναι ένα πετυχημένο brand με συνεχή ανοδική πορεία.

Δεν είναι αυτή όμως η μόνη επιλογή που έχεις. Παρακάτω θα δεις 5 business δραστηριότητες που μπορείς να ξεκινήσεις τώρα από το σπίτι σου. Με αρχικό κόστος κάτω από 100 ευρώ. Φυσικά ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος. Αφού θα χρειαστεί επιμονή και σκληρή δουλειά για να φτάσεις στον τελικό στόχο σου. Και φυσικά ζητούμενο είναι να καταφέρεις να βγάζεις και χρήματα από το εγχείρημα σου.

1# Σπιτική… μπίρα. Ναι μια επιλογή είναι αυτή που είπαμε παραπάνω. «Το κόστος για το ξεκίνημα δεν είναι μεγάλο, με περίπου 100€ μπορείς να φτιάξεις την δικιά σου μπίρα. Συνήθως η αρχή γίνεται χρησιμοποιώντας «beer kit», δηλαδή έτοιμο μίγμα συμπυκνωμένου γλεύκους, όπου το μόνο που χρειάζεσαι είναι η αραίωσή του και η προσθήκη μαγιάς, έτσι θα αποκτήσεις τη γνώση και την αυτοπεποίθηση στην διεργασία της ζύμωσης», είπε ανάμεσα σε άλλα ο ιδρυτής της Ammousa, μιλώντας στο It’s Possible. Στην συνέχεια βέβαια πρέπει να αναπτύξεις το project, για να γίνει πιο μαζική παραγωγή.

2# Site/blog. Εδώ το αρχικό κόστος μπορεί να είναι ακόμα και δωρεάν, αν έχεις κάποιες βασικές γνώσεις και μπορείς να στήσεις μόνος σου ένα απλό site ή blog. Μπορείς να ξεκινήσεις ακόμα και μέσα σε μια ημέρα. Στην συνέχεια φυσικά έρχεται το πιο δύσκολο κομμάτι, αφού πρέπει να παράγεις συνεχώς περιεχόμενο για το blog σου. Αν αποφασίσεις να απευθυνθείς σε κάποια εταιρία για να σου φτιάξει το site, το αρχικό κόστος θα ανέβει λίγο, ωστόσο υπάρχουν οικονομικές επιλογές στην ελληνική αγορά.

3# Πωλητής στο Amazon. Τι θα έλεγες να μπεις στην μεγαλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο; Δεδομένης της δημοτικότητας του ιστότοπου, μπορείς να εκμεταλλευτείς ένα τεράστιο όγκο επισκεψιμότητας. Πολλοί καταναλωτές είναι έτοιμοι να αγοράσουν όταν επισκέπτονται το Amazon. Απλά διάλεξε την κατηγορία στην οποία θέλεις να δραστηριοποιηθείς, και μετά όλα θα λάβουν τον δρόμο τους. Θυμήσου και την ιστορία του 28χρονου που αγοράζει αντικείμενα, τα μεταπωλεί στο Amazon και σήμερα έχει μια επιχείρηση με έσοδα 200.000 δολαρίων τον μήνα.

4# Online μαθήματα. Μια ιδέα που έχουμε ξανά προτείνει και εδώ στο It’s Possible. Πλέον μπορείς να παραδίδεις online μαθήματα και να έχεις «μαθητές» από όλα τα μέρη του πλανήτη. Μήπως έχεις μερικά skills που μπορείς να μεταδόσεις; Υπάρχουν μάλιστα και σχετικές πλατφόρμες στις οποίες μπορείς να ενταχθείς.

5# Business coach. Εδώ βέβαια πρέπει να έχεις κάποιες βασικές γνώσεις. Τις οποίες θα τις μεταφέρεις στους ανθρώπους που θα θελήσουν να γίνουν «μαθητές» σου. Μπορείς να δουλεύεις εξ αποστάσεως με online μαθήματα και τηλεδιασκέψεις. Ενώ στην συνέχεια μπορείς να οργανώσεις και events. Είναι επίσης σημαντικό να χτίσεις μια κοινότητα γύρω σου. Σε αυτό μπορούν να σου φανούν χρήσιμα τα social media.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − four =