αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε business πρόσωπα που αξίζει να ακολουθείς στα Social Media

Πέντε business πρόσωπα που αξίζει να ακολουθείς στα Social Media

Τα Social Media έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητα μας. Και αυτό, φαίνεται ότι το έχουν καταλάβει πρώτοι από όλους οι διάσημοι άνθρωποι που ασχολούνται με την επιχειρηματικότητα και τις νέες τεχνολογίες. Εύκολα μπορεί αν βρει κάποιος πολλά γνωστά business πρόσωπα στα Social Media.

Μάλιστα, πολλοί από τους επιχειρηματίες, έχουν καταφέρει να διαθέτουν πλέον πολλούς followers. Και έτσι χρησιμοποιούν τα διαδικτυακά τους προφίλ, έτσι ώστε να δημοσιεύουν συμβουλές, άρθρα, events ή να χρησιμοποιούν ακόμα και τη λειτουργία του LIVE video που παρέχει το Facebook. Κάπως έτσι, έρχονται σε επαφή με το κοινό, άμεσα και απλά. Το It’s Possible συνέλεξε 5 business πρόσωπα που αξίζει να ακολουθείς στα Social Media. Τα 2 αυτά μάλιστα, είναι ελληνικής καταγωγής.

5- Marcus Lemonis

Ο γνωστός επενδυτής και επιχειρηματίας, έχει γεννηθεί στο Μαϊάμι από Έλληνες γονείς. Σήμερα ο 42χρονος businessman είναι CEO στην εταιρία Campus Word. Μια μεγάλη επιχείρηση που παρέχει ανταλλακτικά σε οχήματα αναψυχής, ενώ έχει ειδίκευση και στα είδη για το κάμπινγκ. Παράλληλα, ο Marcus Lemonis είναι παρουσιαστής της εκπομπής «The Profit» που προβάλλεται από το CNBC και ασχολείται με το πως να σώσει και να «κοουτσάρει» επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο. Στα Social Media θα τον δεις να αναρτά συνήθως συμβουλές, φωτογραφίες ενώ κάποιες φορές «ανεβάζει» και live video.

4- Gary Vaynerchuk

Ένας από τους πιο ενεργούς businessmen στα κοινωνικά δίκτυα. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη στιγμή έχει πάνω από 1,4 εκατ. ακολούθους στην επίσημη σελίδα του στο Facebook. O Gary Vaynerchuk είναι εδώ και χρόνια επιχειρηματίας, επενδυτής και αρθρογράφος. Μάλιστα, συχνά κάνει ομιλίες, έτσι ώστε να μεταφέρει τις εμπειρίες του στους ανθρώπους που μπαίνουν τώρα στον κόσμο της επιχειρηματικότητας. Ιδιοκτήτης του VaynerMedia, ενός από τους μεγαλύτερους ψηφιακούς ομίλους media στον κόσμο. Είναι επίσης συνιδρυτής του επενδυτικού fund VaynerRSE, ενώ παράλληλα έχει επενδύσει σε πολλούς γνωστούς τεχνολογικούς γίγαντας. Θα τον δεις πολλές φορές να ανεβάζει συμβουλές, ενώ γενικότερα έχει σχεδόν καθημερινή παρουσία στο Facebook.

3- Arianna Huffington

Ιδρύτρια του μεγάλου ενημερωτικού ιστότοπου Huffington Post. Είναι το δεύτερο πρόωπο με ελληνική καταγωγή, σε αυτή τη λίστα. Εδώ και λίγο χρονικό διάστημα έχει αποχωρήσει από το «τιμόνι» της HuffPost και πλέον έχει ιδρύσει την πλατφόρμα Thrive Global. Διαθέτει επίσης πολλούς ιντερνετικούς ακολούθους. Η επίσημη σελίδα της στο Facebook έχει αυτή τη στιγμή 1,3 εκατ. likes. Συχνά ανεβάζει άρθρα της, αλλά και live video.

2- Richard Branson

Ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά από success stories. Σε ηλικία 23 χρονών ο Richard Branson εισέπραξε το πρώτο του εκατομμύριο. Σήμερα, ο ιδρυτής και πρόεδρος της Virgin, έχει μια περιουσία που υπολογίζεται στα 5,1 δισ. δολάρια. Μέσα σε μια πορεία 46 ολόκληρων χρόνων, δημιούργησε επιχειρήσεις σε όλα τα μέρη του κόσμου. Σε διάφορους κλάδους. Όλες οι εταιρίες του λειτουργούν υπό την «ομπρέλα» της Virgin. Θα τον δεις σχεδόν καθημερινά στα Social Media. Η αγαπημένη του συνήθεια είναι να ανεβάζει φράσεις και άρθρα με tips προς τους νέους επιχειρηματίες. Γνωστός για το εναλλακτικό του στιλ όμως, δημοσιεύει ακόμα και φωτογραφίες… από εξωτικά μέρη.

1- Mark Zuckerberg

Εδώ μάλλον δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ο άνθρωπος που σε ηλικία 19 ετών το 2004, δημιούργησε το «φαινόμενο» που λέγεται Facebook. Ο Mark Zuckerberg χρησιμοποιεί σχεδόν κάθε ημέρα το επίσημο προφίλ του στο FB, που αριθμεί πάνω από 85.000.000 followers. Εκεί κάνει live μεταδώσεις βίντεο, ανεβάζει φωτογραφίες, ενώ πολλές φορές κάνει και επίσημες ανακοινώσεις. Ένα ακόμα αξιοπρόσεκτο στοιχείο, είναι ότι σε αρκετές περιπτώσεις τον βλέπουμε να απαντά ο ίδιος στα σχόλια των χρηστών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 9 =