αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε ψυχολογικά τρικ που χρησιμοποιούν οι αισιόδοξοι άνθρωποι για να παραμένουν θετικοί. Ακόμα και στα δύσκολα

Πέντε ψυχολογικά τρικ που χρησιμοποιούν οι αισιόδοξοι άνθρωποι για να παραμένουν θετικοί. Ακόμα και στα δύσκολα

Η ζωή είναι σαν τρενάκι rollercoaster, όπως λένε πολλοί. Με τα σκαμπανεβάσματα, τις ανατροπές και τις στροφές της.

Το μυστικό για να απολαύσετε τη βόλτα είναι να διατηρείτε τη θετικότητα σας – υπενθυμίζοντας στον εαυτό σας ότι θα είστε ΟΚ στο τέλος.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καλλιεργήσετε την νοοτροπία του «μισογεμάτου ποτηριού», που μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε όλα τα εμπόδια της ζωής, να αποκτήσετε υψηλότερα επίπεδα ενέργειας και να επιτύχετε βελτιωμένη ευεξία.

Εδώ είναι λοιπόν 5 ψυχολογικά τρικ που χρησιμοποιούν οι αισιόδοξοι άνθρωποι για να παραμένουν θετικοί.

Κάντε μια ψηφιακή αποτοξίνωση

Σε έναν digital κόσμο, είναι τόσο εύκολο να… θαφτείς κάτω από τον συνεχή καταιγισμό ειδοποιήσεων, ειδήσεων και viral βίντεο.

Επίσης, δεν βοηθάει όταν συγκρίνετε συνεχώς τον εαυτό σας με τα μοντέλα του Instagram ή με φίλους σας που φαίνεται να είναι πάντα σε διακοπές.

Μια ψηφιακή αποτοξίνωση μπορεί να κάνει θαύματα για την ψυχική σας υγεία. Σας κάνει να κάνετε ένα βήμα πίσω και να δείτε τον κόσμο όπως είναι στην πραγματικότητα – έναν κόσμο γεμάτο περιπέτειες, αναμνήσεις και δυνατότητες.

Επανασυνδεθείτε με τους ανθρώπους και τις δραστηριότητες που έχουν πραγματικά σημασία για εσάς.

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας

Παίζει μεγάλο ρόλο στη συνολική σου ευεξία. Απλά πρέπει να βρεις μια ισορροπία.

Για αρχή, καταγράψτε τις μικρές απολαύσεις σας (π.χ., σινεμά, τηλεοπτικές σειρές, έξοδοι με φίλους, βιβλία, μία βόλτα στη φύση) και, στη συνέχεια, φροντίστε να τις τοποθετήσετε σε όλη την εβδομαδιαία ατζέντα σας.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το να περιποιηθείτε τον εαυτό σας χτίζει την αυτοεκτίμηση σας.

Στέλνεις ένα μήνυμα στον εαυτό σου ότι αξίζεις τον κόπο και ότι ξέρεις πώς να ιεραρχήσεις τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε περιόδους που πνίγεστε στην αμφιβολία για τον εαυτό σας.

Αναζωπυρώστε τα χόμπι και τα πάθη σας

Τα χόμπι δίνουν στο μυαλό σας ένα διάλειμμα από τις καθημερινές ανησυχίες, τις απογοητεύσεις και τις προκλήσεις.

Αυτά σας δίνουν μια υγιή διέξοδο που όχι μόνο σας επιτρέπει να χαλαρώσετε, αλλά και ενισχύουν την δημιουργικότητα σας.

Βγες από την ρουτίνα και τα deadlines. Κάνε ένα διάλειμμα για να ασχοληθείς με ένα χόμπι ή κάτι που σου αρέσει.

Περιβάλλετε τον εαυτό σας με θετικούς ανθρώπους

Η παρέα που διατηρείτε μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στη συνολική σας ευτυχία. Η ενέργεια είναι μεταδοτική.

Όταν είστε πάντα περιτριγυρισμένοι από θετικούς, αισιόδοξους ανθρώπους, καταλήγετε να απολαμβάνετε αυτά τα ίδια χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, είναι πάντα ωραίο να περιτριγυρίζεσαι από φίλους και οικογένεια που προσφέρουν ενθάρρυνση και κίνητρο σε δύσκολες στιγμές. Οι θετικοί άνθρωποι τείνουν επίσης να είναι εξαιρετικά υποστηρικτικοί. Σε κάνουν να πιστεύεις ότι μπορείς να κατακτήσεις τον κόσμο. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

Να είστε προσανατολισμένοι στη λύση

Η υιοθέτηση μιας νοοτροπίας που είναι προσανατολισμένης στη λύση σάς βοηθά να εστιάσετε στις απαντήσεις και να μην μένετε στο ίδιο το πρόβλημα.

Με άλλα λόγια, εστιάζετε στο παρόν και το μέλλον, όχι στο παρελθόν που δεν μπορείτε πλέον να ελέγξετε.

Λάβετε υπόψη ότι το να είστε προσανατολισμένοι στη λύση είναι μια δεξιότητα. Πρέπει να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας να βλέπει τις προκλήσεις ως ευκαιρίες για ανάπτυξη και μάθηση, παρά ως εμπόδια. Προσδιορίστε τη βασική αιτία, σκεφτείτε πιθανές λύσεις και αναπτύξτε ένα σχέδιο δράσης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + 18 =