αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε ψυχολογικά τρικ που θα σε κάνουν αμέσως πιο συμπαθή στον συνομιλητή σου

Πέντε ψυχολογικά τρικ που θα σε κάνουν αμέσως πιο συμπαθή στον συνομιλητή σου

Όλοι θέλουν να είναι συμπαθείς. ΟΚ, η συμπάθεια είναι κάτι που συνήθως χτίζεται σε βάθος χρόνο. Αλλά πρακτικά τι μπορείς να κάνεις για να γίνεις πιο συμπαθής προς τον εκάστοτε συνομιλητή σου; Τα 5 τρικ που θα δεις παρακάτω μπορούν να σε βοηθήσουν έτσι ώστε να γίνεις άμεσα πιο συμπαθής- ακόμα και από την πρώτη συνάντηση με ένα άτομο.

Όπως θα διαπιστώσεις μάλιστα, είναι απλές κινήσεις που μπορεί να κάνει ο καθένας.

1# Κρατήστε χαλαρή στάση του σώματος: Οσο πιο «σφιγμένο» φαίνεται το σώμα σας, τόσο πιο δύσκολα σας εμπιστεύεται ο περίγυρός σας. Αντιθέτως, αν κρατάτε το σώμα σας σε χαλαρή πόζα και όταν είστε καθισμένος έχετε όρθια στάση και χαλαρούς ώμους, φαίνεστε πιο «ανοιχτός». Η ίσια σπονδυλική στήλη είναι must ενώ τα σταυρωμένα χέρια είναι απολύτως «λάθος» στάση σώματος.

2# Ποτέ μη χαμογελάτε ψεύτικα: Το ψεύτικο χαμόγελο φαίνεται και ως εκ τούτου σας κάνει να φαίνεστε υποκριτές. Αντιθέτως, το αληθινό χαμόγελο -το οποίο κινεί και τους μύες των ματιών- προκαλεί θετικά συναισθήματα στους γύρω σας.

3# Να γέρνετε το κεφάλι σας: Πέραν του ότι σηματοδοτεί -σύμφωνα με το FBI- ότι είστε χαλαροί και ότι δεν αντιμετωπίζετε τους συνομιλητές σας εχθρικά, η κίνηση αυτή δείχνει περισσότερη προσοχή στα όσα σας λέει αυτός που βρίσκεται απέναντί σας.

4# Επαφή με τα μάτια: Είναι κάτι που λένε πολλοί ψυχολόγοι. Το να κοιτάς τον άλλο στα μάτια σε κάνει όχι μόνο πιο συμπαθή, αλλά αυτομάτως δημιουργεί και ένα κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ των ανθρώπων.

5# Να θυμάσαι το όνομα του άλλου: Ναι, ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε, είναι να μην θυμόμαστε το όνομα κάποιου ανθρώπου που μόλις γνωρίσαμε. Μπορεί να το ξεχάσαμε μόλις μερικά δευτερόλεπτα αφότου μας το είπε. Είναι όμως σημαντικό να θυμάσαι το όνομα ενός ανθρώπου και να τον προσφωνείς με αυτό όταν του απευθύνεσαι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + 13 =