αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε ψυχολογικά τρικ για να παραμένεις ψύχραιμος όταν είσαι νευριασμένος

Πέντε ψυχολογικά τρικ για να παραμένεις ψύχραιμος όταν είσαι νευριασμένος

Ο θυμός είναι ένα φυσικό ανθρώπινο συναίσθημα, αλλά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Και σπάνια παίρνετε καλές αποφάσεις όταν βλέπετε τον κόσμο μέσα από μια… κόκκινη ομίχλη.

Μόνο όταν ηρεμήσετε αρκετά για να δείτε καθαρά τα δεδομένα και να διοχετεύσετε τον θυμό σας θετικά, μπορεί να οδηγηθείτε σε ένα θετικό και παραγωγικό μονοπάτι.

Το να μπορείς να κυριαρχήσεις στον θυμό σου, αντί να τον αφήνεις να σε ελέγχει αυτός, είναι ζωτικής σημασίας. Αν και είναι καλό να εκφράζετε τα συναισθήματά σας, οι εκρήξεις θυμού σπάνια είναι χρήσιμες. Έχοντας αυτό κατά νου, είναι σημαντικό να έχετε μερικά κόλπα στο μανίκι σας στα οποία μπορείτε να βασιστείτε όταν αισθάνεστε τον θυμό να ανεβαίνει.

Εδώ είναι λοιπόν 5 ψυχολογικά τρικ για να παραμένεις ψύχραιμος όταν είσαι νευριασμένος.

1. Αναπνεύστε

Έχει ειπωθεί εκατομμύρια φορές. Είναι εκπληκτικό πόσο εύκολα ξεχνάς να κάνεις κάτι τόσο απλό και ενστικτώδες όπως η αναπνοή όταν θυμώνεις.

Μόλις αρχίσει να κατεβαίνει… η κόκκινη ομίχλη, στρέψτε την εστίασή σας στην αναπνοή σας. Επικεντρωθείτε στο να παίρνετε βαθιές αναπνοές, μέσα και έξω, νιώθοντας το στήθος σας να ανεβαίνει και να πέφτει. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να εστιάσετε εντελώς σε οτιδήποτε σας έχει θυμώσει.

Γεμίστε τους πνεύμονές σας και στη συνέχεια αδειάστε τους αργά και επαναλάβετε για όσο χρόνο χρειάζεται. Αυτό βοηθά στην καταπολέμηση της έντασης στο σώμα σας όταν είστε θυμωμένοι. Δίνει στον εγκέφαλό σας κάτι άλλο να κάνει αντί να επαναλαμβάνει τα γεγονότα στο μυαλό σας ξανά και ξανά.

2. Απομάκρυνε τον εαυτό σου από την κατάσταση

Πάρε 5 λεπτά διάλειμμα. Πηγαίνετε έξω ή πηγαίνετε στο διπλανό δωμάτιο.

… απλώς βάλτε λίγο χώρο ανάμεσα σε εσάς και το πράγμα ή το άτομο που σας έχει θυμώσει. Εάν μπορείτε, κάντε μια μικρή βόλτα γύρω από το τετράγωνο ή γύρω από το κοντινό πάρκο. Είναι εκπληκτικό τι διαφορά μπορεί να κάνει μια μικρή αλλαγή σκηνικού ή περιβάλλοντος

3. Μίλα σε κάποιον

Αν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου, μίλα σε κάποιον για το πρόβλημα σου. Καλέστε έναν φίλο, τον/την σύντροφό σας ή ακόμα και τη μητέρα σας για να μιλήσετε για την κατάσταση. Ή, αν προτιμάτε να το κρατήσετε για τον εαυτό σας, γράψτε το.

Θα διαπιστώσετε ότι η έκφραση ακριβώς αυτού που νιώθετε είναι απαραίτητη. Εάν επιλέξετε να το μοιραστείτε με κάποιον, προσπαθήστε να μην υψώσετε τη φωνή σας, αλλά εξηγήστε τα πράγματα όσο πιο ήρεμα γίνεται. Και μην το μοιράζεστε με περισσότερα από ένα ή δύο άτομα. Θέλετε να το βγάλετε το βγάλετε από μέσα σας, μην το αφήσετε να σας επηρεάσει ξανά και ξανά καθώς επαναλαμβάνετε την ιστορία.

4. Άκου χαλαρωτική μουσική

Βάλτε ακουστικά και ακούστε ένα ή δύο χαλαρωτικά κομμάτια, αν σας βοηθάει. Η μουσική μπορεί να έχει εκπληκτική επίδραση στη διάθεσή μας, ειδικά όταν τα συναισθήματά μας είναι σε ένταση.

Μπορεί να έχετε ήδη ένα τραγούδι που σας ηρεμήσει πάντα. Αλλά, αν όχι, η κλασική μουσική και η τζαζ είναι δύο καλές επιλογές για να ξεκινήσετε.

5. Μέτρα αντίστροφα ξεκινώντας από το 100

Μερικές φορές, πρέπει να δώσετε στον εγκέφαλό σας μια άλλη εργασία στην οποία θα επικεντρωθεί, προκειμένου να δώσετε στο σώμα σας την ευκαιρία να ηρεμήσει.

Η αντίστροφη μέτρηση από το 100 θα απασχολήσει τον εγκέφαλό σου για κάτι λιγότερο από λεπτά. Μπορείς να μετρήσεις από μέσα σου χωρίς καν να ακούγεσαι. Μετά είναι πιθανό να έχει πέσει… η πίεση σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 4 =