αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε ψυχολογικά τρικ για να κάνεις κάποιον να σε συμπαθήσει μέσα στα πρώτα 10 λεπτά

Πέντε ψυχολογικά τρικ για να κάνεις κάποιον να σε συμπαθήσει μέσα στα πρώτα 10 λεπτά

Θέλετε να μάθετε πώς να κάνετε τους ανθρώπους να σας συμπαθήσουν; Αν ναι, ξέρατε ότι οι επιστήμονες έχουν ερευνήσει αυτό ακριβώς το θέμα και βρήκαν ψυχολογικούς λόγους για τους οποίους είμαστε ελκυστικοί σε κάποιους ανθρώπους και όχι σε άλλους;

Μερικά από τα ευρήματά τους μπορεί να μην τα έχετε ακούσει. Αλλά είναι πιο οικεία όπως ο ‘καθρέφτης της γλώσσας του σώματος’. Θα θέλατε λοιπόν να μάθετε μερικές από αυτές τις συμβουλές που υποστηρίζονται από την έρευνα για να κάνετε αμέσως κάποιον να σας συμπαθήσει;

Εδώ είναι 5 ψυχολογικά hacks που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τους άλλους να σας συμπαθήσουν:

1. Όταν συναντάτε κάποιον για πρώτη φορά, χρησιμοποιήστε το όνομά του

Βάλτε στόχο να πείτε το όνομα ενός ατόμου στη συνομιλία τρεις φορές. Κάντε αυτό μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά κάθε φορά που συναντάτε κάποιον για πρώτη φορά

Εάν δεν πιστεύετε ότι αυτό είναι σημαντικό, προσπαθήστε να σκεφτείτε την τελευταία φορά που δεν περιμένατε κάποιος να μάθει το όνομά σας και τελικά το θυμήθηκε. Σου προκαλεί συμπάθεια όταν ακούς ένα άτομο που δεν γνωρίζεις να σε αποκαλεί με το όνομά σου. Όχι μόνο αυτό, αλλά δημιουργεί μια άμεση αίσθηση ζεστασιάς.

2. Αντιγράψτε τη γλώσσα του σώματος του άλλου

Γνωστό ως mirroring, αυτό σημαίνει αντιγραφή της γλώσσας του σώματος του ατόμου. Έτσι, για παράδειγμα, αν ο γνωστός σας ακουμπάει το χέρι του σε ένα μπαρ σε ένα καφέ, κάντε το ίδιο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις ίδιες εκφράσεις, χειρονομίες και να δοκιμάσετε να μάθετε τη γλώσσα που χρησιμοποιεί το άτομο.

Ρίξτε λοιπόν μερικές παρόμοιες φράσεις που και που. Αυτή η τεχνική κατοπτρισμού τεκμηριώθηκε για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη και περιγράφηκε ως «φαινόμενο χαμαιλέοντα».

3. Αφήστε τον άλλον να μιλήσει για τον εαυτό του

Αν το αγαπημένο σου θέμα είναι… ο εαυτός σου, θα ψάχνεις κάθε ευκαιρία να μιλήσεις για τον εαυτό σου. Όχι μόνο αυτό, αλλά οι μελέτες δείχνουν ότι το να μιλάμε για τον εαυτό μας πραγματικά μας κάνει να νιώθουμε καλά.

Αλλά μάντεψε. Αυτό ισχύει και για την άλλη πλευρά. Αρα λοιπόν άσε το άλλο άτομο να μιλήσει. Και δείξε ενδιαφέρον.

4. Δείξε ενθουσιασμό όταν βλέπεις κάποιον

Ίσως έχεις έναν φίλο ή συνάδελφο που δείχνει ενθουσιασμό κάθε φορά που σε βλέπει. Δείχνει την χαρά του. Και μάλλον έχεις ήδη καλή γνώμη για αυτόν. Κάνε το ίδιο λοιπόν. Δείξε ενθουσιασμό όταν βλέπεις κάποιον.

Αυτό μπορεί να φαίνεται ρηχό, αλλά αν δείχνετε ενθουσιασμό όταν βλέπετε κάποιον, είναι το ίδιο με το να αντικατοπτρίζετε τη συμπεριφορά. Αισθανόμαστε όπως αισθάνεται ένα άτομο για εμάς.

5. Κοίτα στα μάτια ένα άτομο όταν γελάει

Όταν μια ομάδα ανθρώπων γελάει, κάντε οπτική επαφή με το άτομο που θέλετε να σας συμπαθήσει. Όταν γελάμε δείχνουμε μια ευάλωτη πλευρά στον εαυτό μας. Αντιδρούμε με ανοιχτό και ειλικρινή τρόπο. Είναι εξαιρετικά δέσιμο όταν δύο άνθρωποι κοιτάζονται στα μάτια αυτή τη στιγμή. Είναι σαν να μοιράζεστε και οι δύο μια μυστική στιγμή μαζί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κόλπο για να ξεκλειδώσεις ένα καρότσι σούπερ μάρκετ, χωρίς να βάλεις κέρμα (Εικόνα)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × five =