αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε ψυχολογικά τρικ για να γίνεις το πιο προσιτό άτομο στο δωμάτιο

Πέντε ψυχολογικά τρικ για να γίνεις το πιο προσιτό άτομο στο δωμάτιο

Μπαίνεις σε ένα πάρτι, αλλά κανείς δεν σου μιλάει. Αναρωτιέσαι: Τι κάνω λάθος; Δεν είσαι ο μόνος. Το να νιώθεις άβολα σε κοινωνικές καταστάσεις, μπορεί να συμβεί ακόμα και στους πιο εξωστρεφείς ανθρώπους.

Πώς μπορείτε λοιπόν να είστε πιο προσιτοί σε κοινωνικές καταστάσεις; Είναι μια σημαντική ικανότητα. Η σύνδεση με ανθρώπους άλλωστε, χτίζει σχέσεις σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

1) Να χαμογελάτε συχνά και φυσικά

Το πιο απλό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να είστε το πιο προσιτό άτομο στο δωμάτιο είναι να μπείτε με ένα χαμόγελο στα χείλη.

Θα πρέπει επίσης να διατηρήσετε αυτό το χαμόγελο και πρέπει να είναι γνήσιο. Οι άνθρωποι μπορούν να καταλάβετε αν το χαμόγελό σας είναι αναγκαστικό ή ψεύτικο- και δεν θα είναι αρκετά ελκυστικό σε μία τέτοια περίπτωση.

2) Κάντε οπτική επαφή

Αν θέλετε να μιλήσετε σε ένα συγκεκριμένο άτομο, κοιτάξτε το. Δείτε αν μπορείτε να τραβήξετε το βλέμμα του και ξεκινήστε μια συζήτηση.

Πρέπει πάντα να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου να το κάνει αυτό. Δεν βγαίνει πάντα φυσικά για ορισμένους ανθρώπους. Μόλις ξεκινήσετε, θα πρέπει να διατηρήσετε αυτή την οπτική επαφή κατά τη διάρκεια της συνομιλίας σας.

3) Γλώσσα σώματος

Προσπαθήστε να μην σταυρώνετε τα χέρια σας ή να σκύβετε. Σταθείτε ψηλά και κρατήστε τα χέρια σας ανοιχτά με το στήθος σας προς τα έξω.

Το να στέκεσαι με αυτόν τον τρόπο δείχνει ότι είσαι ανοιχτός, καθιστώντας σε πιο προσιτό άτομο. Εάν πρέπει να καθίσετε, προσπαθήστε να διαλέξετε μια θέση στο κέντρο του δωματίου ή σε μια περιοχή όπου υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση με τα πόδια.

4) Ακούστε ενεργά και δώστε προσοχή σε αυτά που λένε οι άνθρωποι

Μόλις βρείτε ένα άτομο για να συνομιλήσετε, γίνετε καλός ακροατής.

Προσπαθήστε πάντα να προσέχετε τι λένε οι άλλοι. Ακούστε με προσοχή και κάνετε follow-up ερωτήσεις.

Αν θέλετε να είστε προσιτοί, λάβετε υπόψη αυτά που λένε οι άλλοι, ώστε να μπορείτε να αλληλεπιδράσετε.

5) Χρησιμοποιήστε τα ονόματα των ανθρώπων

Χρησιμοποιώντας το όνομα του ατόμου με το οποίο μιλάτε, μεταβαίνετε από… “άγνωστος” σε “γνωστός”. Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να νιώσετε περισσότερο συνδεδεμένοι με κάποιον.

Πάντα επιδιώξτε να ρωτήσετε τους ανθρώπους για τα ονόματά τους καθώς ξεκινάτε μια συζήτηση. Στη συνέχεια, λέγοντας το όνομά τους καθώς μιλάτε, θα δημιουργήσετε μια οικειότητα που δεν είχατε πριν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 2 =