αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε χρήσιμες κινήσεις για να αλλάξεις την ζωή σου και να την κάνεις συναρπαστική

Πέντε χρήσιμες κινήσεις για να αλλάξεις την ζωή σου και να την κάνεις συναρπαστική

Ο 21ος αιώνας είναι ίσως η πιο συναρπαστική εποχή για την ανθρωπότητα. Ζούμε σε έναν κόσμο όπου είναι σαν να υπάρχει πάντα κάτι να κάνουμε. Πώς γίνεται λοιπόν να νιώθει κάποιος ότι η ζωή είναι λίγο μονότονη και προβλέψιμη; Ένα αίσθημα που έχουν αρκετοί άνθρωποι.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε, για να αλλάξετε τη ζωή σας και να την κάνετε πιο συναρπαστική.

Πάντα υπάρχουν τρόποι για να ξανά ανάψετε τη φλόγα μέσα σας, είτε πρόκειται για μεγάλες περιπέτειες, είτε για μικρές διορθώσεις στη ρουτίνα σας. Εδώ είναι 5 χρήσιμες κινήσεις που μπορείς να κάνεις.

1# Βγες έξω από τη ζώνη άνεσης σου. Το έχουμε ξανά πει και σε άλλα άρθρα εδώ στο It’s Possible. Η ζώνη άνεσης σου, σε κάνει να νιώθεις άνετα και ασφαλής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι παραμένουν στη ζώνη άνεσής τους χωρίς να αναπτύσσονται ή να βελτιώνονται ποτέ. Αλλά μάντεψε: Η διαμονή στη ζώνη άνεσής μπορεί επίσης να είναι πραγματικά βαρετή. Δεν βιώνετε ούτε μαθαίνετε κάτι νέο. Έτσι, αν θέλετε πραγματικά να ζήσετε μια πιο συναρπαστική και ενδιαφέρουσα ζωή, πρέπει να βγαίνετε από το «κουτί» σας κάθε τόσο.

2# Βάλε μίνι στόχους. Οι μίνι στόχοι είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κινηθείτε και να δημιουργήσετε κάποια πρόοδο στη ζωή σας. Μπορεί να είναι στόχοι που θέλεις να επιτύχεις μέσα σε μια εβδομάδα, ένα μήνα ή ακόμα και ένα χρόνο. Όσο περισσότερους μίνι στόχους πετυχαίνεις, τόσο πιο μακριά θα έχεις πάει σε ένα χρόνο ή ακόμα και σε 5 χρόνια.

3# Ταξίδεψε σε νέα μέρη. Σίγουρα δεν είναι η πιο εύκολη περίοδος για ταξίδια, αλλά το ταξίδι δεν σημαίνει ότι πρέπει απαραίτητα να πας κάπου διεθνώς. Θα μπορούσε να σημαίνει μία εξερεύνηση κάποιας κοντινής τοποθεσίας. Να πας σε μία πόλη ή ένα χωρίο που είναι κοντά σου. ‘Η ακόμα και ένα δάσος στην περιοχή σου. Ίσως υπάρχει μια περιοχή κοντά σου όπου μπορείς να παρακολουθήσεις τα αστέρια; Εάν μια φορά την εβδομάδα βάζετε στόχο να εξερευνήσετε ένα νέο μέρος, σίγουρα θα αρχίσετε να ζείτε μια πιο ενδιαφέρουσα ζωή.

4# Σταμάτα να περιμένεις τις ευκαιρίες να έρθουν σε εσένα. Πολλές φορές καταλήγουμε να γινόμαστε παθητικοί παρατηρητές της δικής μας ζωής, αντί να κινούμαστε προς τα εμπρός. Μπορεί να είσαι ήδη σε μια δουλειά που δεν σου αρέσει, να σχολάς κάθε ημέρα, να πηγαίνεις στο σπίτι, να κοιμάσαι, και την επόμενη ημέρα να κάνεις το ίδιο ξανά. Και ενώ η παθητική ζωή μπορεί να είναι αρκετή για να χτίσει μια αξιοπρεπή ζωή, δεν αρκεί να χτίσει μια για την οποία είστε πραγματικά ενθουσιασμένοι. Μην περιμένεις τις ευκαιρίες να έρθουν σε εσένα. Ξεκίνα να δρας και να πας εσύ προς τον προορισμό που θες. Προς την ζωή που σε ενθουσιάζει.

5# Η σημασία της ησυχίας. Είναι μια συνήθεια που έχουν πολλοί από τους πιο πετυχημένους ανθρώπους του κόσμου: Περνούν χρόνο μόνοι, σε κάποιο ήσυχο μέρος. Το να μάθουμε διαχειριζόμαστε τη σιωπή είναι μια κρίσιμη δεξιότητα στον 21ο αιώνα, όταν βομβαρδιζόμαστε συνεχώς από περισπασμούς και «θόρυβο». Κι όμως, το «να μην κάνεις τίποτα» μπορεί να σε οδηγήσει στις καλύτερες ιδέες και να σε κάνει πιο παραγωγικό στην συνέχεια. Σύμφωνα με νέα έρευνα του Harvard Business Review, μπορεί το να μην κάνεις τίποτα, πολλές φορές είναι κοινωνικά και επαγγελματικά απαράδεκτο, αλλά κάπου βρίσκεται το κλειδί. Εκεί ένας άνθρωπος έχει την ευκαιρία να αφήσει το μυαλό του να περιπλανηθεί, να αφαιρεθεί, να συνθέσει νέες πολύπλοκες ιδέες και σχέδια, κατακτώντας το απόλυτα προσωπικό νόημα που προσδοκά από τη δουλειά και τη ζωή του

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + 9 =