αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε (χρήσιμα) πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν βαριέσαι να δουλέψεις

Πέντε (χρήσιμα) πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν βαριέσαι να δουλέψεις

Σε όλους μας έχει τύχει: Μία ημέρα που να… βαριόμαστε να δουλέψουμε. Δεν θέλουμε να ασχοληθούμε με κανένα επαγγελματικό task.

Αν είσαι επιχειρηματίας ή freelancer, μάλλον η καθημερινότητα είναι ακόμα πιο φορτωμένη. Οι καθημερινές σας δραστηριότητες συνδέονται συχνά με την οικοδόμηση της επιχείρησής σας, την παρακολούθηση της απόδοσης της επιχείρησης και την παραγωγή περισσότερων χρημάτων. Ωστόσο, περιστασιακά, μπορεί να αισθάνεστε καταβεβλημένοι, κουρασμένοι και χωρίς κίνητρα. Γενικά, κάποιος θα συμβούλευε να επισκεφτείτε ένα πάρκο, να πάρετε λίγο καθαρό αέρα ή ίσως κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να τακτοποιήσετε το μυαλό σας και να σας κάνει να θέλετε να δουλέψετε. Ωστόσο, τι συμβαίνει εάν αυτά τα πράγματα λειτουργούν;

Κάποιες φορές δεν αρκεί απλά να αδρανοποιήσεις το μυαλό σου. Το αμερικανικό Entrepreneur.com παραθέτει μία λίστα με μερικά (χρήσιμα) πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν βαριέσαι να δουλέψεις. Έτσι θα κάνεις κάτι ωφέλιμο, όταν βαριέσαι να ασχοληθείς με τα βασικά επαγγελματικά tasks σου.

1. Ακούστε ένα podcast

Το να ακούτε χρήσιμα podcast θα πρέπει να είναι κάτι που κάνετε σε κανονική βάση. Αλλά οι πιθανότητες τέτοια πράγματα να είναι στη λίστα προτεραιοτήτων ή υποχρεώσεων σας είναι ελάχιστες. Και για αυτό είναι μια χρήσιμη επιλογή, όταν δεν έχετε κίνητρο και δεν θέλετε να δουλέψετε. Άκου ένα podcast που θα βοηθήσει την παραγωγικότητα σου ή θα σου μάθει νέα πράγματα.

2. Διαβάστε βιβλία, άρθρα και περιοδικά

Πολλοί επιτυχημένοι επιχειρηματίες είναι λάτρεις του διαβάματος — Warren Buffet, Bill Gates, Elon Musk, κ.λπ. Ακόμα και ο Mark Zuckerberg βρίσκει χρόνο να διαβάσει. Ίσως δεν έχετε καταφέρει να δημιουργήσετε χρόνο στο πολυάσχολο πρόγραμμά σας για να διαβάσετε. Μια περίοδος όπου δεν έχετε διάθεση να δουλέψετε, είναι συχνά η καλύτερη στιγμή για να το κάνετε.

3. Τακτοποιήστε τα εισερχόμενά σας

Το να πορεύεστε με τους… τόνους των email που λαμβάνετε καθημερινά μπορεί να είναι επιβαρυντικό. Υπάρχουν newsletters, διαφημιστικό περιεχόμενο, ειδοποιήσεις συνδρομής και ερωτήσεις από πελάτες. Ωστόσο, υπάρχουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε “σημειώσει με αστέρι” για να τα ελέγξετε αργότερα. Εδώ είναι η ώρα να ρίξετε επιτέλους μια ματιά στο email σας. Ισως έχετε βοηθούς που διαχειρίζονται τα εταιρικά email σας. Ακόμα κι έτσι δώστε λίγη προσοχή σε αυτά. Θα μπορούσαν να υπάρχουν βασικές πληροφορίες που ο βοηθός σας δεν θεωρεί σημαντικές να τις μοιραστεί μαζί σας, οπότε είναι μια καλή στιγμή να τις ελέγξετε.

4. Δείτε επαγγελματικές επαφές, φίλους και οικογένεια

«Γεια σου Μαρία, αυτή τη στιγμή έχω λίγο ελεύθερο χρόνο στο πρόγραμμα μου, πες με αν είναι καλή στιγμή να μιλήσουμε». Μία απλή κρούση όπως αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε μια απλή, παραγωγική μέρα. Επιπλέον, μέσω της κλήσης ή της συνάντησης, ενδέχεται να μπορείτε να βρείτε ορισμένες νέες  ιδέες για να ενισχύσετε την ανάπτυξη της επιχείρησής ή της επαγγελματικής δραστηριότητας σας.

5. Γράψτε ένα άρθρο

Εάν είστε ο τύπος που του αρέσει να γράφει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το είδος περιόδου χωρίς κίνητρα για να το κάνετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το χρόνο για να γράψετε για διάφορα θέματα που ξεπηδούν από το μυαλό σας. Και blog post δεν χρειάζεται να είναι κάτι πολύ σοβαρό — μπορεί να είναι ένα άρθρο για την απόδοση της επιχείρησής σας ή τη γνώμη σας για το παγκόσμιο επιχειρηματικό οικοσύστημα. ‘Η η νέα ταινία που είδες και σου άρεσε. Από σένα εξαρτάται. Α ναι, και μην ξεχάσεις να το κοινοποιήσεις στο δίκτυο σου. Έτσι θα κάνεις αισθητή την παρουσία σου και ίσως να ανοίξεις και ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 2 =