αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε χαρακτηριστικά των ταπεινών ανθρώπων από τα οποία όλοι μπορούμε να μάθουμε κάτι

Πέντε χαρακτηριστικά των ταπεινών ανθρώπων από τα οποία όλοι μπορούμε να μάθουμε κάτι

Συχνά αφήνουμε τον εγωισμό μας να βγει ανεξέλεγκτα προς τα έξω, χωρίς να το καταλάβουμε. Σκεφτείτε μια στιγμή στη ζωή σας που είχατε υπερβολική αυτοπεποίθηση για τις ικανότητές σας και αυτό τελικά σας οδήγησε στην αποτυχία. Μπορεί να σας έχει συμβεί και παραπάνω από μία φορές.

Αν και είναι φυσικό να συμβαίνει αυτό, είναι σοφό να διατηρείτε τον εγωισμό σας υπό έλεγχο. Όσο ψηλά κι αν φτάσεις, κράτα… χαμηλά την μπάλα. Εδώ είναι 5 χαρακτηριστικά των ταπεινών ανθρώπων από τα οποία όλοι μπορούμε να μάθουμε κάτι.

1# Δεν φοβούνται να είναι λάθος και να ζητήσουν βοήθεια. Οι ταπεινοί άνθρωποι δεν έχουν πρόβλημα να είναι το «πιο χαζό άτομο στο δωμάτιο», γιατί αν είναι, τότε υπάρχουν πολλά πράγματα να μάθουν – και είναι πάντα ανοιχτοί στη βελτίωση του εαυτού τους. Το να ζητάς βοήθεια δεν είναι σημάδι αδυναμίας. Αντίθετα, ίσως είναι καλύτερο από το να μην ζητάς βοήθεια. Οι ταπεινοί άνθρωποι ξέρουν ότι είναι καλύτερο να φαίνεσαι σαν «ανόητος» τώρα παρά να φέρεις… την καταστροφή αργότερα.

2# Είναι ανοιχτοί σε εποικοδομητική κριτική. Κανείς δεν τα έχει γνωρίζει όλα. Υπάρχει πάντα χώρος για ανάπτυξη και βελτίωση. Η ζωή έχει έναν τρόπο να να σας δείξει ότι δεν έχετε ακόμη τελειοποιήσει την τέχνη σας, επειδή πάντα υπάρχει μια πρόκληση κάθε μέρα. Οι ταπεινοί άνθρωποι έχουν μάθει να αποδέχονται τις αδυναμίες τους. Και αυτό που κάνουν είναι να εργάζονται για την ανάπτυξη τους. Δεν ντρέπονται που αποτυγχάνουν μπροστά σε άλλους. Ζητούν feedback και κριτική για το πώς να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Με τη βοήθεια όλων των σχολίων που αναζητούν, είναι πιο πιθανό να βελτιώσουν την απόδοσή τους πολύ πιο γρήγορα από εκείνους που αποφεύγουν οποιαδήποτε κριτική ή σχόλια.

3# Είναι υπομονετικοί. Έχουν υπομονή ακόμα και σε μικρά πράγματα της καθημερινότητας. Δεν τσαντίζονται όταν κάποιον δεν απαντά στην κλήση τους (ναι, μπορεί ο άλλος άνθρωπος να έχει μία δουλειά εκείνη την ώρα). Ούτε νευριάζουν επειδή ο σερβιτόρος στην καφετέρια άργησε 5 λεπτά να φέρει την παραγγελία τους. Οι ταπεινοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι δεν είναι το κέντρο του σύμπαντος. Έχουν αναπτύξει την υπομονή τους, προσπαθώντας να συμπάσχουν με τους άλλους. Και τελικά καταφέρνουν να ζήσουν μια πιο ειρηνική ζωή.

4#Επαινούν τους άλλους ανθρώπους. Οι ταπεινοί άνθρωποι δεν αισθάνονται ανασφαλείς όταν κάποιος κοντά τους προάγεται ή κερδίζει ένα ειδικό βραβείο. Αντίθετα, γιορτάζουν τα επιτεύγματα των φίλων τους. Υποστηρίζουν ελεύθερα τους άλλους χωρίς να βγάζουν ζήλια ή αγανάκτηση. Αυτοί οι άνθρωποι μετρούν την αξία τους με βάση τη δική τους κλίμακα, με βάση τις δικές τους προσπάθειες, όχι με βάση το ποιος κερδίζει τα περισσότερα χρήματα ή ποιος παίρνει πρώτος το βραβείο.

5# Είναι καλοί ακροατές. Η συζήτηση είναι μια τέλεια ευκαιρία για να «συνδεθείς» με ένα άλλο άτομο. Είναι η ευκαιρία που έχετε και οι δύο για να μάθετε περισσότερα ο ένας για τον άλλον — τουλάχιστον, σε ένα ιδανικό περιβάλλον. Αλλά είναι συνηθισμένο να μιλάς με κάποιον που έχει το τηλέφωνό του στα χέρια του, κοιτώντας του κάθε λίγα δευτερόλεπτα. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι η προσοχή του είναι αλλού έχει αποσπαστεί, δεν ασχολείται με αυτά που λες και γενικά δεν σε ακούει. Οι ταπεινοί άνθρωποι εκμεταλλεύονται την ευκαιρία για συζήτηση για να γνωρίσουν πραγματικά αυτόν με τον οποίο μιλάνε. Και φυσικά παίρνουν νέες πληροφορίες και γνώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Παραιτήθηκα από την δουλειά μου όταν το παράλληλο project μου έφτασε να μου δίνει 4.000 δολάρια το μήνα. Εδώ είναι οι συμβουλές μου»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + three =