αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε χαρακτηριστικά που δείχνουν ότι είσαι εσωστρεφής (αλλά δεν χρειάζεται να αλλάξεις τίποτα)

Πέντε χαρακτηριστικά που δείχνουν ότι είσαι εσωστρεφής (αλλά δεν χρειάζεται να αλλάξεις τίποτα)

Bill Gates, Albert Einstein, Michael Jordan, Meryl Streep. Τι κοινό έχουν αυτοί οι 4 άνθρωποι; Εκτός από εμβληματικές προσωπικότητες, ανήκουν στην κατηγορία των εσωστρεφών.

Δεν είναι όλοι οι εσωστρεφείς άνθρωποι ίδιοι. Συχνά θεωρούμε ότι οι εσωστρεφείς άνθρωποι είναι ντροπαλοί ή δεν έχουν social skills. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μελέτες, οι εσωστρεφείς είναι ικανοί να κάνουν συνομιλίες και να αλληλεπιδρούν με ανθρώπους – απλώς θα προτιμούσαν να μην το κάνουν, τις περισσότερες φορές.

Το Hack Spirit έφτιαξε μία ενδιαφέρουσα λίστα. Σε αυτή παραθέτει μερικά σημάδια που δείχνουν ότι ανήκεις σε ένα «καλό είδος εσωστρεφούς» και δεν χρειάζεται να αλλάξεις τίποτα. Εδώ είναι 5 τέτοια χαρακτηριστικά. Μήπως βλέπεις κάποια από αυτά στον εαυτό σου;

1. Προτιμάς να περνάς το χρόνο σου μόνος. Ένα από τα χαρακτηριστικά ενός εσωστρεφούς είναι το πόσο άνετα νιώθει όταν είναι μόνο εκείνος στο δωμάτιο. Αυτό δεν είναι κακό. Μπορεί μάλιστα να έχεις διαπιστώσει ότι ο χρόνος που περνάς μόνος, είναι ο χρόνος μέσα στον οποίο σκέφτεσαι καλύτερα. Σε άλλους μπορεί να φαίνεται παράξενο το να τρως μόνος σου σε ένα εστιατόριο ή να αγοράσεις εισιτήριο για να πας μόνος στον κινηματογράφο, αλλά για εσένα είναι απολύτως φυσιολογικό και το απολαμβάνεις. Μάλιστα, όταν είσαι μόνος μπορεί να έρθουν και οι καλύτερες ιδέες. Θυμήσου το άρθρο: «Ο Bill Gates περνά μια εβδομάδα, μόνος μέσα σε μια καλύβα. Και είναι μια σπουδαία τακτική».

2. Το να μιλάς με ανθρώπους σε κουράζει. Ως εσωστρεφής, έχετε μια περιορισμένη… μπαταρία κοινωνικής δικτύωσης. Όταν σε προσκαλούν σε ένα πάρτι, πρέπει να προετοιμαστείς για τον κοινωνικό μαραθώνιο που θα πρέπει να τρέξεις. Ωστόσο, η συνάντηση ανθρώπων εξακολουθεί να είναι μια ευχάριστη εμπειρία για εσάς. Ξέρετε πώς να συνεννοηθείτε και να «συνδεθείτε» με το πλήθος. Αλλά μόλις μιλήσετε με αρκετούς ανθρώπους και περάσουν αρκετές ώρες, νιώθετε την ανάγκη να πάτε απλά σπίτι. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι συχνά πιστεύουν ότι οι εσωστρεφείς δεν αισθάνονται άνετα να μιλάνε με τους ανθρώπους. Η πραγματικότητα είναι ότι σας αρέσουν οι άνθρωποι, αλλά απλά δεν μπορείτε να παρακολουθείτε τις συζητήσεις για πολύ. Πρέπει επίσης να «επαναφορτίσετε».

3. Το να μιλάς σε ένα πλήθος 100 ατόμων είναι πιο εύκολο από το να μιλάς σε 1 άτομο. Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν οι άλλοι, οι εσωστρεφείς στην πραγματικότητα είναι καλοί δημόσιοι ομιλητές. Δεν τους πειράζει να στέκονται πίσω από μια εξέδρα και να εκφωνούν μια ομιλία μπροστά σε πολύ κόσμο. Μια μελέτη διαπίστωσε μάλιστα ότι οι εσωστρεφείς γίνονται καλύτεροι CEO από τους εξωστρεφείς, με τον ιδρυτή της Microsoft, Bill Gates, και τον συνιδρυτή της Google, Larry Page, να είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτού. Το πρόβλημα ξεκινά όταν πρέπει να μιλήσετε με κάποιον ένας προς έναν.

4. Η ομάδα φίλων σας είναι μικρή. Δεδομένου ότι οι εσωστρεφείς δεν είναι γνωστοί για τα networking skills τους, τείνουν να έχουν μια μικρότερη ομάδα φίλων. Αν και μπορεί να μην γνωρίζουν τους περισσότερους ανθρώπους, οι εσωστρεφείς κρατούν τους φίλους που έχουν κοντά τους και χτίζουν βαθύτερες σχέσεις. Εκτιμούν την ποιότητα σε σχέση με την ποσότητα όταν πρόκειται για ανθρώπινες σχέσεις.

5. Οι άνθρωποι λένε ότι είσαι καλός ακροατής. Δεδομένου ότι οι εσωστρεφείς έχουν την τάση να είναι συγκρατημένοι, δεν τους πειράζει όταν το άλλο άτομο κινεί την συζήτηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι εσωστρεφείς απλώς στέκονται εκεί, γνέφοντας κάθε τόσο. Οι εσωστρεφείς είναι οξυδερκείς και ενεργοί ακροατές. Όταν κάποιος θέλει απλώς να μοιραστεί την απογοήτευσή του ή να μιλήσει για ένα προσωπικό του πρόβλημα, οι εσωστρεφείς είναι εκεί για να τον ακούσουν. Σε μια εποχή που οι περισσότεροι άνθρωποι μοιράζονται συνεχώς περιεχόμενο στο διαδίκτυο, στους ανθρώπους αρέσει να χαλαρώνουν με κάποιον που πραγματικά τους ακούει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 4 =