αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε φράσεις που χρησιμοποιεί ένα εγωκεντρικό άτομο. Ακόμα κι αν δεν παραδέχεται ότι είναι

Πέντε φράσεις που χρησιμοποιεί ένα εγωκεντρικό άτομο. Ακόμα κι αν δεν παραδέχεται ότι είναι

Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να νοιαζόμαστε για τον εαυτό μας και στο να είματε εγωκεντρικοί.  Η γραμμή ξεπερνιέται όταν κάποιος συνεχώς στρέφει τη συζήτηση πίσω στον εαυτό του, συχνά αγνοώντας τα συναισθήματα και τις εμπειρίες των άλλων.

Τα εγωκεντρικά άτομα έχουν την ικανότητα να κάνουν τα πάντα είναι στραμένα πάνω τους. Και χρησιμοποιούν συχνά ορισμένες φράσεις, οι οποίες μπορεί να είναι ένα σημάδι της νοοτροπίας τους.

Εδώ είναι μερικές φράσεις που πρέπει να προσέξετε για αυτό υποδηλώνει ότι κάποιος μπορεί να είναι πιο επικεντρωμένος στον εαυτό του παρά σε εσάς ή τους ανθρώπους γύρω τους.

1) “Αρκετά για σένα, ας μιλήσουμε για μένα…”

Έχουμε βρεθεί όλοι σε συνομιλίες όπου είναι… σαν ένας αγώνας τένις, με την εστίαση να τρέχει μπροστά και πίσω. Αλλά όταν πρόκειται για εγωκεντρικά άτομα, συχνά κρατούν την μπάλα λίγο πολύ σφιχτά.

Εχουν μια μοναδική ικανότητα να ανακατευθύνουν οποιοδήποτε θέμα συνομιλίας πίσω στον εαυτό τους. Θα μπορούσε να είναι μια συζήτηση για τις πρόσφατες διακοπές σας, ένα βιβλίο που μόλις διαβάσατε ή ακόμα και για τον καιρό.

Αλλά με κάποιο τρόπο, καταλήγει πάντα να γυρίζει πίσω σε αυτούς και τις εμπειρίες τους.

2) “Ήξερα ότι θα συμβεί …”

Αυτή η φράση χρησιμοποιείται συνήθως από εγωκεντρικά άτομα που έχουν την τάση να πιστεύουν ότι γνωρίζουν καλύτερα από άλλους, ακόμη και όταν πρόκειται για απρόβλεπτα γεγονότα ή αποτελέσματα.

Είναι ενα ψυχολογικό φαινόμενο όπου οι άνθρωποι πιστεύουν ότι προέβλεψαν… ένα αποτέλεσμα που δεν θα μπορούσε να προβλεφθεί.

Αυτά τα άτομα χρησιμοποιούν αυτόν τον ισχυρισμό της προνοητικότητας για να διεκδικήσουν την ανωτερότητα ή τη νοημοσύνη τους.

3) “Δεν χρειάζομαι κανέναν …”

Είναι ένας αμυντικός μηχανισμός που χρησιμοποιούνται από τους εγωκεντρικούς ανθρώπους για να κρατήσουν τους άλλους σε απόσταση, ενώ παράλληλα στρέφουν την προσοχή στον εαυτό τους.

Υποστηρίζοντας ότι δεν χρειάζονται κανέναν, προσπαθούν να οικοδομήσουν μια εικόνα της αυτάρκειας και της ανεξαρτησίας.

4) “Ποτέ δεν κάνω λάθη…”

Όλοι έχουμε έναν φίλο ή συνεργάτη που… δεν κάνει ποτέ λάθη. Ανεξάρτητα από την κατάσταση, είναι πάντα σωστός, και η παραδοχή ενός ένα λάθους δεν είναι στο πλάνο.

Αυτή η συνεχής ανάγκη για τελειότητα και άρνηση αναγνώρισης των σφαλμάτων μπορεί να είναι ένα ισχυρό σημάδι εγωκεντρισμού.

Είναι ένας τρόπος διατήρησης του ελέγχου και της επιβεβαίωσης της ανωτερότητας, ακόμη και όταν τα στοιχεία υποδηλώνουν διαφορετικά πράγματα.

Στην πραγματικότητα, όλοι κάνουμε λάθη. Είναι κομμάτι του να είσαι άνθρωπος και είναι ο τρόπος για να μαθαίνουμε και να αναπτυσσόμαστε.

5) “Αξίζω καλύτερα…”

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν συχνά αυτή τη φράση συχνά έχουν φουσκωμένη αίσθηση δικαιώματος- όλοι κάτι… τους χρωτάνε.

Πιστεύουν ότι αξίζουν περισσότερα από άλλους, απλώς και μόνο επειδή είναι αυτοί που είναι.

Αυτή η οπτική τους βάζει στο επίκεντρο του δικού τους κόσμου.

Παραβλέπει τις ανάγκες και τα συναισθήματα των άλλων και μπορεί να οδηγήσει σε μη ρεαλιστικές προσδοκίες και απαιτήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 2 =