αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε φράσεις που μπορείς να πεις στον εαυτό σου για να σταματήσεις τις αρνητικές σκέψεις όταν σε κυριεύουν

Πέντε φράσεις που μπορείς να πεις στον εαυτό σου για να σταματήσεις τις αρνητικές σκέψεις όταν σε κυριεύουν

Το λεγόμενο overthinking και οι αρνητικές σκέψεις μπορούν να σε σαμποτάρουν στον δρόμο προς την επιτυχία. Το έχουμε ξανά πει. Τα καλά νέα: Μπορείς να ξεπεράσεις αυτά τα «βαρίδια».

Όπως εξηγεί το powerofpositivity.com, για να βγεις από αυτόν τον φαύλο κύκλο, μπορείς να πεις κάποιες φράσεις τον εαυτό σου, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να σταματήσεις τις αρνητικές σκέψεις.

Πρόκειται για φράσεις που προάγουν τη θετικότητα κάθε μέρα, ενώ βοηθούν να απομακρυνθούν οι αρνητικές σκέψεις. Κάπως έτσι θα φτάσεις πιο κοντά στους στόχους σου, θα νιώσεις πιο ευτυχισμένος και θα εστιάσεις σε αυτά που έχουν πραγματική αξία για εσένα. Εδώ είναι 5 τέτοιες θαυματουργές φράσεις.

Ελέγχω τις σκέψεις μου χωρίς να αφήνω το άγχος να με κυριέψει

Είναι χρήσιμο να μάθεις πώς να ελέγχεις τις σκέψεις σου. Όταν μπορείτε να διαχειριστείτε τις σκέψεις σας, αλλάζει γρήγορα τη νοοτροπία σας, βοηθώντας σας να δείτε τη θετικότητα γύρω σας. Αυτή η φράση θα σας βοηθήσει να αναζητήσετε τρόπους για να ξεπεράσετε τις αρνητικές σας σκέψεις πριν ξεκινήσει το μεγάλο άγχος. Εάν θυμάστε ότι είστε ο μόνος που ελέγχει το μυαλό σας, είναι βέβαιο ότι θα εστιάσετε ξανά το μυαλό σας. Μπορείτε να σταματήσετε να αναλύετε υπερβολικά, όταν συνειδητοποιήσετε ότι μπορείτε να επιλέξετε τις σκέψεις σας.

Μαλακώνω τις σκέψεις μου και επικεντρώνομαι στο παρόν

Μαλακώνοντας τις σκέψεις σας και εστιάζοντας στο παρόν, είναι σίγουρο ότι θα σταματήσετε το overthinking. Η επανάληψη αυτής της φράσης μπορεί να σας βοηθήσει να σταματήσετε να σκέφτεστε το παρελθόν ή να ανησυχείτε για το μέλλον. Χωρίς σκέψεις για πράγματα που δεν μπορείτε να ελέγξετε, μπορείτε να ζήσετε τη στιγμή και να απολαύσετε τα καλά πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σας.

Εστιάζω σε λύσεις για πράγματα που μπορώ να ελέγξω

Όταν αναλύετε πάρα πολύ, μπορεί να είναι επειδή σκέφτεστε πάρα πολλά σενάρια. Εάν δεν μπορείτε να σκεφτείτε μια ευεργετική λύση, χρησιμοποιήστε αυτήν την επιβεβαίωση για να σας βοηθήσει να εστιάσετε ξανά. Μπορεί επίσης να αναλύετε υπερβολικά επειδή εστιάζετε σε καταστάσεις που δεν μπορείτε να ελέγξετε.

Όταν το μυαλό σας αρχίσει να τρέχει, αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε αν μπορείτε να κάνετε κάτι για το Χ ζώτημα. Εάν δεν μπορείτε, αφήστε το να φύγει και επικεντρωθείτε σε αυτό που μπορείτε να ελέγξετε.

Αφήνω πίσω τις σκέψεις από το παρελθόν γιατί δεν μπορώ να αλλάξω αυτό που συνέβη

Ό,τι κι αν κάνετε τώρα, δεν μπορείτε να αλλάξετε αυτό που συνέβη στο παρελθόν. Η χρήση αυτής της επιβεβαίωσης μπορεί να σας βοηθήσει να αφήσετε πίσω τις αρνητικές σκέψεις σας σχετικά με το παρελθόν, βοηθώντας σας να προχωρήσετε. Καθώς αφήνετε την επιθυμία να ελέγχετε το παρελθόν, θα βιώσετε ξανά ευτυχία και χαρά στη ζωή.

 Ήρθε η ώρα να αλλάξω την αντίληψή μου για τα πράγματα

Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται για να σταματήσεις να αναλύεις υπερβολικά, είναι να αλλάξεις την αντίληψή σου για τα πράγματα. Φέρε στο μυαλό σου αυτή τη φράση κάθε πρωί. Μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε τη μέρα σας με θετικότητα και να τη διατηρήσετε όλη την ημέρα. Αλλάζοντας την αντίληψή σας, θα αρχίσετε να αναζητάτε τα θετικά σε όλες τις καταστάσεις, ακόμα και σε αυτές που δεν πήγαν όπως είχε προγραμματιστεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επτά μικρές συνήθειες που μπορείς να ξεκινήσεις τώρα, για να είσαι μπροστά από οποιοδήποτε άλλο σε 10 χρόνια

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − 5 =