αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε φράσεις που λέει κάποιος όταν… σου λέει ψέματα

Πέντε φράσεις που λέει κάποιος όταν… σου λέει ψέματα

Η ανίχνευση της εξαπάτησης από μόνη της απαιτεί δεξιότητα- και όσο περισσότερο εργάζεστε πάνω σε αυτό τόσο περισσότερο θα μπορείτε να αναγνωρίζετε πότε κάποιος σας λέει ψέματα. Αλλά τα πράγματα δεν είναι ποτέ τόσο εύκολα όσο θα θέλαμε να είναι. Τούτου λεχθέντος, θα πρέπει να δίνετε μεγάλη προσοχή σε συγκεκριμένες φράσεις, ενέργειες μετά από λέξεις και το πώς οι άνθρωποι λένε τα πράγματα που λένε συνολικά. Πολλοί μη αξιόπιστοι άνθρωποι θα πουν συγκεκριμένες φράσεις για να προσπαθήσουν να σας ξεγελάσουν ή να τραβήξουν αλλού την προσοχή, και πρέπει να το γνωρίζετε.

Εδώ είναι 5 που λέει κάποιος όταν… σου λέει ψέματα.

1. «Δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις;»

Όταν αντιμετωπίζεις κάποιον που σου λέει ψέματα, θα κάνει ό,τι μπορεί για να σε… ξεφορτωθεί. Εάν οι άλλες τακτικές τους δεν λειτουργούν, θα προσπαθήσουν να σας βγάλουν λάθος. Θα προσπαθήσουν να συμπεριφέρονται σαν να τους επιτίθεστε, ακόμα κι αν προσπαθείτε απλώς να κάνετε μια σωστή συζήτηση.

2. «Αλήθεια με κατηγορείς αυτή τη στιγμή;»

Οι ψεύτες θα αισθανθούν αηδιασμένοι… από το γεγονός ότι νομίζετε ότι μπορεί να λένε ψέματα. Ενώ μπορεί να έχουν πιαστεί σε πολλά ψέματα στο παρελθόν και μπορεί να έχετε βάσιμους λόγους να υποψιάζεστε ότι λένε ψέματα, θα τρομοκρατηθούν. Αυτό θα πρέπει να είναι περισσότερο από αρκετό για εσάς. Είναι ένα σημάδι.

3. «Για να σου πω την αλήθεια…»

Όταν κάποιος το λέει αυτό, θα πρέπει σε πολλές περιπτώσεις να υποθέσετε ήδη ότι η αλήθεια δεν είναι αυτή που πρόκειται να πάρετε. Αυτό τους δίνει περισσότερο χρόνο να σκεφτούν την ιστορία τους και τους επιτρέπει να δημιουργήσουν μια αφήγηση στο μυαλό τους. Οι ψεύτες θα κάνουν τα πάντα για να χρησιμοποιήσουν περισσότερες λέξεις από όσες χρειάζεται. Μεγάλη ανάλυση, πολλές λεπτομέρειες, σε μια προσπάθεια να σας πείσουν.


4. «Αυτό ακριβώς συνέβη» – Και πάρα πολλές λεπτομέρειες

Όταν κάποιος σας λέει ψέματα για κάτι, θα χρησιμοποιήσει πολλές λεπτομέρειες για να προσπαθήσει να κάνει την ιστορία του να φαίνεται πειστική. Εχει κάνει καλές πρόβες, και έχει υπολογίσει τα πάντα. Αν απαντούσαν απλώς στις ερωτήσεις σας, δεν θα έδιναν περισσότερες λεπτομέρειες από ό,τι έπρεπε.

5. «Δεν μπορείς να το αποδείξεις αυτό!»

Ακριβώς επειδή δεν μπορείτε να το αποδείξετε, δεν σημαίνει ότι δεν συνέβη ή δεν είναι αλήθεια. Όταν κάποιος λέει ψέματα, αυτός είναι ο τρόπος που θα προσπαθήσει να σας κάνει να πιστεύετε ότι κάνετε λάθος και δεν πρέπει να το συνεχίσετε. Αν ήξεραν ότι δεν είχαν κάνει τίποτα κακό, δεν θα ήταν τόσο πρόθυμοι να το κάνουν να φαίνεται ότι θα χρειάζονται αποδείξεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 16 =