αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε φράσεις αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων, που θα σε εμπνεύσουν για να πετύχεις τους business στόχους σου

Πέντε φράσεις αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων, που θα σε εμπνεύσουν για να πετύχεις τους business στόχους σου

Το έχουμε ξανά πει: Ο δρόμος προς την επιχειρηματική επιτυχία δεν είναι εύκολος. Πολλοί άνθρωποι, θέλοντας να αντλήσουν έμπνευση και να γίνουν πιο δημιουργικοί, διαβάζουν πολλές φράσεις από πετυχημένους ανθρώπους. Στην εποχή των social media, τις βλέπουμε παντού. Είναι συνήθως φράσεις που έχουν πει πετυχημένοι επιχειρηματίες, αθλητές, influencers ή ακόμα και γνωστοί ηθοποιοί.

Υπάρχει όμως και μια άλλη κατηγορία. Υπάρχουν σπουδαίες φράσεις που έχουν ειπωθεί πριν χιλιάδες χρόνια. Από αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους. Ναι, εκεί εστιάζει σε άρθρο του το αμερικανικό inc.com. Είναι λόγια που μπορούν να σε εμπνεύσουν, έτσι ώστε να πετύχεις τους business στόχους σου. Και σίγουρα τα πρόσωπα που τις έχουν πει, από μόνα τους προσδίδουν μια τεράστια αξία στις συγκεκριμένες φράσεις.

Δες παρακάτω 5 χαρακτηριστικά παραδείγματα. Κι όμως, ακόμα και σήμερα, λόγια σαν αυτά μοιάζουν απόλυτα επίκαιρα.

1# Τα πάντα ρέουν, τίποτα δεν μένει σταθερό- Ηράκλειτος

Πολλές φορές αντιστεκόμαστε στην αλλαγή. Προτιμάμε την «ασφάλεια» της ρουτίνας. Στην εποχή της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών όμως, αυτό δεν λειτουργεί. Εξελίξου συνεχώς. Και εφάρμοσε νέα πράγματα.

2# Αυτό που αφήνεις πίσω δεν είναι αυτό που είναι χαραγμένο σε πέτρινα μνημεία, αλλά αυτό που μένει στις ζωές των άλλων– Περικλής

Μην κοιτάς από την αρχή το κέρδος. Μην κοιτάς να φτιάξεις απλά μια επιχείρηση. Το σημαντικότερο από όλα είναι να φέρνεις μια θετική αλλαγή στη ζωή των ανθρώπων. Αυτός πρέπει να είναι ο βασικός σου στόχος. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μετά.

3# Η μόνη αληθινή σοφία, είναι να γνωρίζεις ότι δεν γνωρίζεις τίποτα- Σωκράτης

Δεν θα έχεις ποτέ όλες τις απαντήσεις. Και αυτό είναι καλό. Μην φοβάσαι να παραδεχτείς ότι δεν γνωρίζεις τα πάντα. Και το ακόμα πιο σημαντικό: Μη φοβάσαι να ξεκινήσεις κάτι, επειδή δεν γνωρίζεις τα πάντα. Πρόσφατα, ο Mark Zuckerberg παραδέχτηκε πως όταν ξεκίναγε το Facebook, στα 19 του, δεν ήξερε τίποτα από επιχειρήσεις. Όμως έκανε την αρχή του. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

4# Η ποιότητα δεν είναι μια πράξη. Είναι μια συνήθεια- Αριστοτέλης

Δεν αρκεί μια κίνηση για να φτάσεις στην επιτυχία. Πρέπει να είσαι «ποιοτικός» σε αυτά που παρέχεις, σε βάθος χρόνου. Συνέχεια. Έτσι θα αναπτύξεις την επιχείρηση σου, η ομάδα σου  θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα και θα κερδίσεις τον ανταγωνισμό. Επίσης θα χτίσεις μια σχέση εμπιστοσύνης με το κοινό σου.

5# Μάθε να ακούς. Και θα επωφεληθείς ακόμα και από αυτούς που μιλούν άσχημα- Πλούταρχος

Υπάρχει ένα πρόβλημα. Συνήθως μιλάμε πολύ, και ακούμε ελάχιστα. Εστίασε στην ακρόαση. Άκου από τα μέλη της ομάδας σου, μέχρι τους πελάτες. Έτσι θα κατανοήσεις καλύτερα τις ιδέες, τα προβλήματα και τις επιθυμίες των ανθρώπων. Επίσης, στη συνέχεια κάνε ερωτήσεις. Έτσι θα φτάσεις στην ρίζα των προβλημάτων.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × two =