αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τύποι τοξικών ανθρώπων που πρέπει να αποφεύγεις κάθε ημέρα

Πέντε τύποι τοξικών ανθρώπων που πρέπει να αποφεύγεις κάθε ημέρα

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα για τους τοξικούς ανθρώπους. Τέτοιους ανθρώπους μπορεί να συναντήσεις παντού γύρω σου. Στην δουλειά ή στον φιλικό κύκλο σου. Αν μπεις στα social media, θα παρατηρήσεις επίσης αρκετούς τέτοιους τύπους.

Το πραγματικό πρόβλημα το εξής: Πως μπορείτε να αποφύγετε αυτά τα τοξικά άτομα όταν βρίσκονται εκεί που εργάζεστε, στην οικογένειά σας και γενικά γύρω σας; Το σωστό είναι να αποκόψουμε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά δεν είναι πάντα τόσο εύκολο. Τι γίνεται αν το άτομο είναι φίλος σας εδώ και δεκαετίες ή συγγενής που πρέπει να δείτε σε κάθε γιορτή ή ειδική περίσταση;

Εδώ είναι 5 τύποι τοξικών ανθρώπων που πρέπει να αποφεύγεις κάθε ημέρα. Δες τα άτομα με τα οποία συναναστρέφεσαι. Μπαίνουν μήπως σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες; Αν ναι, τότε δες πως μπορείς να αντιμετωπίσεις τον κάθε ένα.

1# Αυτός που σε κρίνει για τα πάντα

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από έναν φίλο που σε κρίνει για όλα και δεν του αρέσει οτιδήποτε κάνεις. Αυτό το άτομο μπορεί να γουρλώσει τα μάτια του, να αναστενάξει βαριά, ακόμη και να κατσουφιάσει, όταν του λέτε τα σχέδιά σας. Ποτέ δεν είναι ευχαριστημένοι με τις επιλογές που κάνετε και εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία για να σας το επισημάνουν. Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι οι ανασφάλειές τους προβάλλονται πάνω σας. Για να αντιμετωπίσετε αυτούς τους τοξικούς ανθρώπους, σταματήστε να αποκαλύπτετε πάρα πολλές πληροφορίες. Κρατήστε τις συνομιλίες μεταξύ σας… ανάλαφρες και μην μοιράζεσαι τα σχέδια σου μαζί τους. Θυμήσου και το άρθρο: Οι 5 τύποι ανθρώπων στους οποίους δεν πρέπει ποτέ να αποκαλύπτεις τους στόχους σου και τα σχέδια σου.

2# Ο αρνητικός

Το αρνητικό άτομο είναι αυτό που θα εστιάσει πάντα στα αρνητικά. Δεν έχει σημασία ποια είναι η κατάσταση. Πάντα θα βρουν τα αρνητικά και θα εστιάσουν εκεί. Δεν είναι καλό για εσάς να είστε γύρω από τέτοια συνεχή αρνητικότητα. Κόψτε αυτό το άτομο από τη ζωή σας αν είναι δυνατόν. ‘Η θα πρέπει τουλάχιστον να περιορίσετε την έκθεσή σας σε αυτό.

3# Ο χειριστικός

Έχουμε γράψει πολλά άρθρα για αυτούς. Ο χειριστικός τύπος δεν ενδιαφέρεται για εσένα, αλλά για το πως… μπορείς να τον ωφελήσεις. Δεν έχει πρόβλημα να πει ψέματα ή να σε εξαπατήσει για να πετύχει τους σκοπούς του. Για να αντιμετωπίσετε αυτό το άτομο, πρέπει να του πείτε ανοιχτά ποια είναι η βλαβερή συμπεριφορά του. Να είστε σταθεροί και να τους πείτε ότι δεν θα δεχθείτε τις χειριστικές συμπεριφορές τους. Για παράδειγμα, εάν δανειστούν 200 ευρώ και δεν σας τα επιστρέψουν ποτέ, ενημερώστε τους ότι δεν θα υπάρξει επόμενη φορά.

4# Αυτός που θέλει μόνιμα την προσοχή σου

Το άτομο που αναζητά την προσοχή θέλει να έχει όλο τον χρόνο σας και να εστιάζετε μόνιμα σε αυτόν. Θέλουν να είναι στο σπίτι σας κάθε μέρα ή να μιλάτε στο τηλέφωνο κάθε λεπτό όταν δεν είστε μαζί. Είναι πολύ κουραστικό να έχεις κοντά σου κάποιον που είναι τόσο πιεστικός. Πρέπει να θέσετε σταθερά όρια. Αν δεν διορθωθεί η κατάσταση, είναι χρήσιμο να κρατήσετε μια μεγαλύτερη απόσταση μαζί του.

5# Αυτός που σε ζηλεύει

Από όλους τους τύπους τοξικών ανθρώπων, οι ζηλιάρηδες φαίνεται να είναι μια δύσσκολη περίπτωση. Ζηλεύουν ό,τι κάνεις. Θέλουν να είναι σαν εσένα και να έχουν τα πράγματα που έχεις, έτσι συχνά θα προσπαθήσουν να σε περιορίσουν, κάτι που δείχνει και τη χαμηλή αυτοεκτίμησή τους. Για να χειριστείτε όσους έχουν ζήλια, πρέπει να κρατάτε τις συζητήσεις μαζί τους χαλαρές. Μην ξεχνάς: Οτιδήποτε λες ή κάνεις, μπορεί να προκαλέσει την ζήλια τους. Οπότε μην τους αφήσεις να εμπλακούν πολύ στη ζωή σου. Θυμήσου και το άρθρο: Έξι σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σε ζηλεύει (ακόμα κι αν δεν στο λέει).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + 4 =