αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρόποι με τους οποίους οι πετυχημένοι άνθρωποι διαχειρίζονται τα άτομα που δεν συμπαθούν

Πέντε τρόποι με τους οποίους οι πετυχημένοι άνθρωποι διαχειρίζονται τα άτομα που δεν συμπαθούν

Είναι αναπόφευκτο να συναντήσετε άτομα με τα οποία διαφωνείτε. Υπάρχουν μερικά άτομα που θα σου κάνουν το κλικ αμέσως και άλλα με τα οποία απλά δεν κολλάτε.

Πώς μπορείτε να τα πάτε καλά με κάποιον που θεωρείτε δύσκολο ή εντελώς αντιπαθητικό; Λοιπόν, καταρχάς βοηθάει να θυμάστε ότι ούτε εσείς είστε τέλειοι. Να θυμάστε ότι οτιδήποτε κι αν νιώθετε για ένα άτομο, κάποιος άλλος μπορεί να νιώθει το ίδιο για εσάς. Άνθρωποι είμαστε όλοι. Όλοι έχουμε τα ελαττώματα μας.

Συνήθως μπορείτε να αποφύγετε τα άτομα με τα οποία δεν τα πάτε καλά. Ωστόσο, κάποια στιγμή μπορεί να χρειαστεί να συνεργαστείτε με κάποιον που αντιπαθείτε. Αυτό μπορεί να φαίνεται δύσκολο, αλλά μπορείτε να συνεργαστείτε (σχεδόν) με οποιονδήποτε, αν έχετε μερικά πράγματα στο μυαλό σας.

Εδώ είναι λοιπόν 5 τρόποι με τους οποίους οι πετυχημένοι άνθρωποι διαχειρίζονται τα άτομα που δεν συμπαθούν.

Αποδεχτείτε ότι κανείς δεν συμπαθεί τους πάντες

Η αλήθεια είναι ότι δεν θα μας αρέσουν όλοι όσοι συναντάμε. Το πρώτο βήμα όταν έχεις να κάνεις με ένα τοξικό άτομο είναι να αποδεχτείς ότι δεν πρόκειται να τα πας καλά με κάποιους ανθρώπους στη ζωή σου, και αυτό είναι ΟΚ. Το να μην τους συμπαθείς δεν σε κάνει κακό άνθρωπο. Όμως, όλοι πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να συνεννοηθούμε και να συνεργαστούμε μεταξύ μας. Το να αναγνωρίσεις ότι υπάρχει «ηλεκτρισμός» με κάποιον, χωρίς να κρίνεις ποιος έχει δίκιο ή άδικο, μπορεί να αφαιρέσει τα έντονα συναισθήματα που συχνά συνοδεύουν τις δύσκολες σχέσεις.

Ψυχραιμία

Μάθετε να καλλιεργείτε ένα διπλωματικό poker face — αυτό είναι το κλειδί για να μάθετε να αντιμετωπίζετε όλους τους ανθρώπους με ευγένεια. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνείτε με κάποιον που αντιπαθείτε. Απλώς πρέπει να διατηρήσετε ένα σταθερό επίπεδο κοσμιότητας όταν αλληλεπιδράτε μαζί του. Να είστε μαλακοί με το άτομο, αλλά σταθεροί στο θέμα. Αυτό σημαίνει να επικεντρώνεστε στα ζητήματα που πρέπει να διορθωθούν αντί να επιτεθείτε σε κάποιον προσωπικά. Εάν μάθετε να το κάνετε αυτό με συνέπεια, θα σας φαίνεσαι πάντα επαγγελματίας και θετικός, κάτι που θα σου δίνει το πάνω χέρι σε όλες τις καταστάσεις.

Μην το παίρνεις προσωπικά

Συχνά οι άνθρωποι κάνουν αυτό που κάνουν εξαιτίας του εαυτού τους, όχι εξαιτίας σας. Μπορεί να αντιδρούν σε κάτι επειδή έχουν τα δικά τους προβλήματα, και είναι απλώς μια σύμπτωση που καταλήξατε στο στόχαστρο τους. Προσπαθήστε να διευρύνετε την οπτική σας για την κατάσταση. Μια ευρύτερη οπτική μπορεί συχνά να μειώσει την παρεξήγηση. Μην το παίρνεις προσωπικά λοιπόν.

Μην πέσεις στο επίπεδο του άλλου

Είναι εύκολο να αντιδράσεις συναισθηματικά σε ένα τοξικό άτομο, ειδικά αν η συμπεριφορά του φαίνεται γελοία και απογοητευτική. Αλλά, αν πέσετε στο επίπεδό τους και εμπλακείτε σε διαφωνίες, μπορεί επίσης να χαρακτηριστείτε… ταραχοποιός. Μην αφήνετε τα συναισθήματά σας να σας παρασύρουν και μην αφήσετε τον εαυτό σας να αναλωθεί στις γελοιότητες των άλλων. Να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται να απαντήσετε στο χάος τους. Μπορείτε να επιλέξετε να ανεβείτε πάνω από αυτό εστιάζοντας σε γεγονότα και ορθολογικές απαντήσεις. Επισημάνετε συγκεκριμένα ζητήματα ή προβλήματα εάν χρειάζεται.

Διάλεξε τις μάχες σου

Μία συμβουλή που είναι χρήσιμη σε πολλές περιστάσεις στη ζωή μας. Δεν αξίζουν όλα τα πράγματα τον χρόνο και την προσοχή σας. Μερικές φορές η ενασχόληση με ένα τοξικό άτομο είναι απλά χάσιμο χρόνου και ενέργειας. Ρωτήστε τον εαυτό σας εάν θέλετε πραγματικά να μπείτε σε μια παρατεταμένη διαμάχη για ένα ζήτημα που μπορείτε να παρακάμψετε. Θα υπάρξει κάποιο όφελος; ‘Η έχετε περισσότερα να χάσετε παρά να κερδίσετε; Σκεφτείτε επίσης εάν το ζήτημα είναι περιστασιακό, οπότε μπορεί να διαλυθεί ή να εξαλειφθεί με την πάροδο του χρόνου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + eight =