αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρόποι με τους οποίους οι μεγάλοι leaders φτάνουν σε σπουδαίες ιδέες

Πέντε τρόποι με τους οποίους οι μεγάλοι leaders φτάνουν σε σπουδαίες ιδέες

Συχνά μιλάμε για τους μεγάλους leaders οι οποίο καταφέρνουν να φτάσουν σε σπουδαίες ιδέες. Ναι, κάποιοι experts ίσως έχουν ικανότητες και ταλέντα που ο μέσος άνθρωπος δεν έχει. Αλλά σε μεγάλο βαθμό, οι ιδέες μπορούν να προκύψουν μέσα από απλές πρακτικές τις οποίες μπορεί να εφαρμόσει σχεδόν ο καθένας.

Το αμερικανικό addicted2success.com έφτιαξε μια ενδιαφέρουσα λίστα. Είναι 5 τρόποι με τους οποίους οι μεγάλοι leaders φτάσουν σε σπουδαίες ιδέες. Μερικές κινήσεις που μπορείς να ξεκινήσεις να εφαρμόζεις ακόμα και σήμερα στον χώρο που δουλεύεις- ανεξάρτητα από το πεδίο στο οποίο δραστηριοποιείσαι.

1# Δώσε σημασία στον κάθε εργαζόμενο στην εταιρία

Οι περισσότεροι Οργανισμοί που αντιμετωπίζουν συχνά προκλήσεις διαφορετικών ειδών, γνωρίζουν πολύ καλά ότι χρειάζονται όλη την εγκεφαλική δύναμη που διαθέτουν, για να προσαρμοστούν, να αναπτυχθούν και να ευημερήσουν. Αλλά αυτό μερικές φορές δεν γίνεται, ειδικά σε εταιρείες με μεγάλο, ιεραρχικό καταμερισμό εργασίας. Σε τέτοια περιβάλλοντα, η συνήθης γραμμή σκέψης είναι ότι η δημιουργική ομάδα φροντίζει τις δημιουργικές πτυχές της εργασίας, η εκτελεστική ομάδα είναι επί των εκτελεστικών αποφάσεων, άλλοι υπάλληλοι φροντίζουν τη διοικητική ή χειρωνακτική εργασία κ.λπ. Αλλά μπορούν να δημιουργηθούν υπέροχες ιδέες από τη συνεργασία διαφορετικών τμημάτων και διαφορετικών ειδικών ή εργαζομένων. Εάν ένας εργοδότης ή εκτελεστικός διευθυντής προτείνει μια καλή ιδέα, μπορεί εύκολα να τροποποιηθεί και να βελτιωθεί με μια πρόσθετη πρόταση για να γίνει μια εξαιρετική ιδέα. Μια καινοτόμος ιδέα μπορεί εξίσου εύκολα να προέλθει από τις «κατώτερες τάξεις» της ιεραρχίας, αν επιτρέψετε μια τέτοια ελεύθερη ροή ιδεών.

2# Προώθησε ανοιχτές ιδέες και προτάσεις

«Δώστε πολλές ευκαιρίες. Μερικές φορές οι υπάλληλοί σας μπορεί να μην γνωρίζουν καν τις δυνατότητές τους, εκτός και αν τους δοθεί η ώθηση. Αυτό είναι απολύτως φυσικό και θα πρέπει να είναι καθήκον σας να παρέχετε στους εργαζομένους σας αυτού του είδους τις ευκαιρίες. Η στάση «δεν μπορώ» είναι εύκολο να τροποποιηθεί, αλλά μερικές φορές χρειάζεται να πιστεύεις στους εργάτες σου περισσότερο από ό,τι αυτοί μπορεί να πιστεύουν στον εαυτό τους» σημειώνει το αμερικανικό website.

3# Στρέψε το φως στις «τρελές ιδέες» ανεξάρτητα από το ποιος τις λέει

Είναι μια κοινή λανθασμένη αντίληψη ότι μόνο τα μεγάλα μυαλά όπως ο Bill Gates και ο Steve Jobs μπορούν να βρουν πραγματικά καινοτόμες ιδέες. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι είναι οι πιο γνωστοί καινοτόμοι άνθρωποι, και είναι τόσο σπουδαίοι που οι εταιρείες τους δεν θα βρουν ποτέ καλύτερους. Ωστόσο, συμβαίνει πολύ συχνά μια ιδέα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων να προέρχεται από έναν επόπτη της γραμμής παραγωγής ή έναν υπάλληλο.

4# Μην βαλτώνεις στο τωρινό status quo

Οι άνθρωποι είναι πλάσματα της συνήθειας. Οι άνθρωποι που εργάζονται στον ίδιο κλάδο για… αιώνες μαθαίνουν να τηρούν ένα συγκεκριμένο διαδικαστικό μοντέλο του πότε, γιατί και πώς κάνουν τα πράγματα. Μπορεί να είναι απρόθυμοι να αναρωτηθούν εάν υπάρχει περιθώριο βελτίωσης σε ένα σύστημα που λειτουργεί ήδη αρκετά καλά. Αυτή η γραμμή σκέψης είναι, κατά κάποιο τρόπο, μια παγίδα για τους ηγέτες που φιλοδοξούν να επιτύχουν κάτι σπουδαίο αλλά είναι λίγο- πολύ ικανοποιημένοι με το πώς λειτουργούν τα πράγματα ως έχουν. Η εισαγωγή αλλαγών σε ένα καθιερωμένο μοντέλο εργασίας μπορεί ακόμη και να προκαλέσει δυσαρέσκεια, σύγχυση και αντίσταση. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι, ως ηγέτης, είναι καθήκον σας να εξηγήσετε γιατί η εταιρεία πρέπει να προσπαθεί να καινοτομεί και να βγει «έξω από το κουτί».

5# Εμπιστεύσου το όραμα σου

Ο δρόμος προς την επιτυχία είναι στρωμένος με μίνι ήττες, που κάνουν τα βήματά μας πιο σταθερά και πιο δυνατά όσο περισσότερο ξεπερνάμε τα εμπόδια που έρχονται στο δρόμο μας! Εμπιστεύσου το όραμα σου και βάδισε προς τον μεγάλο στόχο σου, με επιμονή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − two =